קשיים משפטיים בדרך לאישור הסגר הלילי החל ממחר: נוכח הביקורת הרבה של בכירים במערכת הבריאות על הסגר הלילי, המשנה ליועמש" הבהיר כי ללא עמדה ברורה של המשרד בתמיכה בסגר - לא יהיה אפשר להגן עליו בבג"ץ. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ההסתייגות של הגורמים המשפטיים מהעוצר הלילי נובעת היישר מ"חוק הקורונה הגדול", שמחייב לשקול חלופות וללכת לסגר, חלופה שהיא פגיעה אנושה במשק, רק בהינתן תועלת ברורה וכאשר יש לה השפעה ישירה על נתוני התחלואה, בטח כשמדובר בימי החגים.

הגורמים המשפטיים מצביעים על ספק בתועלת, כפי שבא לידי ביטוי בעמדת בכירי משרד הבריאות והפרויקטור. עוד טוענים הגורמים המשפטיים שסגר לילי בעייתי כיוון שהקניונים והשווקים ממשיכים לפעול בשעות היום, ושאנשים יכולים להתקהל לפני כן - ואולי אפילו במסות גדולות יותר, דווקא משום הצורך להישאר בבתים בלילות. גורמים בוועדת החוקה של הכנסת, שאמורה לאשר את התקנות של הממשלה, סבורים כי התנגדות משפטית כזאת תחייב ממשרד הבריאות לשנות עמדה מקצועית, דבר שיהיה מאוד תמוה, אם הממשלה אכן תחליט ללכת על המתווה שאושר אמש בקבינט.

סגר לילי באלעד (צילום: N12)
סגר לילי | צילום: N12

במהלך התקופה האחרונה שבה ועלתה ההצעה לסגר לילי כמה פעמים בדיוני קבינט הקורונה, אבל המהלך לא יצא אל הפועל בשל התנגדות של בכירי משרד הבריאות שהסבירו פעם אחר פעם כי לא הוכחה יעילותו של הצעד הזה. רק שלשום אמר שר הבריאות כי "לא ידועה השפעתו של העוצר הלילי". 

לפיכך, במשרד המשפטים דורשים הבהרה חד משמעית מצד נציגי הבריאות כי הם תומכים בעוצר הלילי במטרה להוריד את התחלואה, שכן אחרת - לא יוכלו לטעון בעד המהלך בעתירות נגדו. 

סגר, עוצר לילי, עוצר, משטרה, שוטרים, שוטר, מחסום (צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש/90 )
צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש/90

מי שתמך בהחלטה על העוצר הלילי הם ראש הממשלה נתניהו (שקידם את המהלך ודרש מהמשרדים הבהרות בנוגע לאכיפה), שר הביטחון גנץ והמל"ל. המתנגדים הבולטים הם בכירי הבריאות, הפרויקטורים גמזו ואש שאמרו בתקופה האחרונה כי מדובר בצעד עם "יעילות נמוכה", ואפילו ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, שהודתה כי זה לא אפקטיבי. סגן שר הבריאות, יואב קיש, אמר ב"שלוש עם עופר חדד" כי סגר לילי לא יעזור להורדת התחלואה. 

הבוקר אמר נתניהו כי "כל המדינות בלי יוצא מהכלל מפעילות סגרים ואמצעים הרבה יותר קשים משלנו כי הן לא נקטו בהחלטות הקריטיות בזמן הנכון. אנחנו עשינו את זה וכתוצאה מזה התחלואה והתמותה כאן הן מהנמוכות בכולם". בפגישה עם ראש ממשלת סלובניה הוסיף נתניהו כי "מחר נפעיל תכנית שמטרתה להוריד את התחלואה".