N12
פרסומת

הגבלות חדשות על השולחן: עוצר לילי בכל הארץ והנחיות לסקטורים שונים

הממשלה בוחנת שורת הגבלות חדשות שייתכן שיוטלו בשלב מסוים לצד פתיחת המסחר ביום ראשון • ההבנה בממשלה היא שמקדם ההדבקה עלול לחצות את ה-1 והנגיף יתפשט • ד"ר אלרעי-פרייס: "אם זה ימנע חתונות, זה רצוי"

ירון אברהם
פורסם:
סגר, עוצר לילי, עוצר, משטרה, שוטרים, שוטר, מחסום
צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש/90
הקישור הועתק

עוצר לילי בכל הארץ, הגבלות לפי סקטורים והגבלות באזורים שונים: בימים האחרונים שוקלים בממשלה הגבלות חדשות לצד פתיחת המסחר החל מיום ראשון הקרוב. ההנחה היא שהנגיף יחזור להתפשט מהר מאוד, נוכח העובדה שמקדם ההדבקה כבר עומד נכון לעכשיו על 0.92 והוא צפוי להגיע ל-1.

בממשלה בוחנים את האפשרות להטיל עוצר לילי על מנת למנוע חתונות ואירועים המוניים שבדרך כלל מתקיימים בלילה. ייתכן שהעוצר הלילי יתבצע בכל הארץ וייתכן שרק בערים מהבהבות. בכל מקרה מדובר בהגבלות שנמצאות על השולחן בלבד ועוד לא התקיים דיון רציני לגביהן.

חתונה ביער בן שמן
חתונה בניגוד להנחיות | צילום: דוברות המשטרה

ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, התארחה אמש (חמישי) באולפן ואמרה בנוגע להגבלות הללו כי "צריך לראות איפה הן משפיעות, אם זה ימנע חתונות - זה רצוי".

ד"ר שרון אלרעי פרייס
ד"ר אלרעי-פרייס באולפן | צילום: n12

עוד אמרה פרייס: "יש שלל שיקולים שמשפיעים על קבלת ההחלטות בקבינט הקורונה, וסקטורים רבים לוחצים. עם זאת, התפקיד שלי הוא להסביר את עמדת משרד הבריאות ולקוות שהקבינט יקבל אותה".

לדבריה, היום תובא לוועדת השרים לאזורים מוגבלים רשימת ערים חדשות כדי להכניס אותן לרשימת הערים האדומות - רשימה שתעמוד לפי קריטריון מחמיר.