ברקע נתוני התחלואה שממשיכים לטפס ואחרי שכמה בתי חולים ברחבי הארץ חצו את יכולת האשפוז שלהם במחלקות הייעודיות לחולי קורונה - מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור חזי לוי, הציג היום (רביעי) בפני מנהלי בתי החולים, תוכנית לפתיחת 1,500 מיטות אשפוז נוספות. במקביל, מספר חולי הקורונה שממתינים להיכנס למלוניות ממשיך לעלות גם כן, לכן הוחלט כי רק חולה מאומת יוכל להיכנס ללא משפחתו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי התוכנית שהציג פרופסור חזי לוי, כלל המיטות הנוספות צפויות להיפתח עד אמצע חודש אוקטובר. 750 מיטות יוקמו עד 5 באוקטובר, ו-750 נוספות עד 15 באוקטובר. 20% מהמיטות יוקצו לחולים קריטיים שמחוברים למכונות הנשמה ו-80% מהמיטות יוקצו עבור חולים שנדרשים להתאשפז במצב קל, בינוני או קשה.

פרופסור חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות (צילום: משרד הבריאות)
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור חזי לוי | צילום: משרד הבריאות

הפגישה בין מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' לוי, למנהלי בתי החולים נידונה בין היתר בשיתוף הפעולה בין צה"ל לבתי החולים. אחרי הפגישה, מנכ"ל בית החולים אסותא אשדוד, אל"מ במיל' ד"ר ארז ברנבוים, התייחס לדברים ואמר כי הקמת מחלקות צבאיות בתוך בתי החולים עדיפה על פני הקמת בתי חולים צבאיים.

"בתי החולים מתמודדים עם עלייה הולכת וגדלה במספר החולים לצד עלייה במספר אנשי הצוות המבודדים כתוצאה מחשיפה למטופלי נגיף הקורונה", אמר ברנבוים שהיה קצין רפואה ראשי של חיל האוויר. "הירתמותו של צה"ל לסייע לבתי החולים, הינה צעד מבורך וראוי, ופתיחת מחלקות על ידו בתוך בתי החולים עדיפה ונכונה יותר מאשר פתיחת בתי חולים צבאיים, המחייבים גיוס כוח אדם רב ובפרט אנשי רפואה שנמצאים בעת הזו במחסור".

מספר חולי הקורונה שממתינים לכניסה למלונית ממשיך לטפס וכעת 1,500 חולים צריכים להיכנס למלוניות. בשל הנתון הגבוה והמשך העלייה במספר המאומתים שנדרשים להיכנס למלוניות – הוחלט שרק מי שאובחן כחולה ייכנס למלונית וללא משפחתו. 

במקביל, משרד הבריאות עדכן כי במהלך היממה האחרונה אובחנו 4,949 חולים חדשים מתוך 34,352 בדיקות שבוצעו. בכך שיעור הבדיקות החיוביות עומד על 15%. 779 מכלל החולים מוגדרים במצב קשה, 203 מהם מונשמים, ועד כה מתו מהנגיף 1,523 בני אדם. מפרוץ מגפת הקורונה, נדבקו 239,222 ישראלים.

משרד הבריאות פרסם אתמול נתונים שמצביעים על תפוסה משמעותית של מחלקות הקורונה – שממשיכות להתמלא בחולים שזקוקים לאשפוז. בתי החולים קפלן, שערי צדק, הדסה עין כרם ואסותא באשדוד – חצו את סף הספיקה, והגיעו לתפוסה של למעלה מ-100%. במקביל, גם מספר אנשי צוותי הרפואה ברחבי הארץ שאובחנו כחולים בנגיף עלה ביותר מ-5% ביממה האחרונה.

במצגת של משרד הבריאות, הוצגה תמונה עגומה במיוחד באשר ליכולות האכלוס של בתי החולים בחולי קורונה – בעוד העלייה בתחלואה נמשכת. בית החולים אסותא באשדוד הגיע ל-107% תפוסה – כשמרבית המאושפזים בו הם חולים במצב קשה. בית החולים קפלן ברחובות הגיע ל-109% מיכולתו, ובתי החולים שערי צדק והדסה עין כרם בירושלים – שניהם עמדו אתמול על 103% תפוסה.

מחלקת הקורונה בבית החולים איכילוב (צילום: רויטרס_)
צילום: רויטרס_

המצב בבתי חולים נוספים אינו מעודד – כשרבים מהם מתקרבים אף הם לרף העליון של יכולת האשפוז. בית החולים נהריה ניצב על 97% תפוסה, בית החולים האיטלקי בנצרת "המשפחה הקדושה" עם 95% תפוסה, בית החולים אסף הרופא עם 92% אכלוס – כך גם בבית החולים ברזילי באשקלון ובית החולים איכילוב עם 91% במחלקות הקורונה. עוד 8 בתי חולים ומרכזים רפואיים ברחבי הארץ הודיעו כי אתמול הם הגיעו לתפוסה של למעלה מ-80%.