"מחצית מההתפרצויות שמוצאת מפקדת הקורונה - מקורן בבתי הספר", כך אומר היום (ראשון) גורם צבאי בכיר בהתייחס למקרים שבהם יש כמה נדבקים באירוע אחד. בשיחה עם כתבים הסביר הגורם כי חרף זאת, רוב הציבור מדווח שנדבק בבית, והמפקדה מתקשה להצביע על מקורות הדבקה מרכזיים אחרים. לדבריו, במהלך כל יום נמצאות כ-20 התפרצויות, שחצי מהן כאמור בבתי הספר והמחצית השנייה במפעלים שונים. בתוך כך, הדיווח על התפרצויות תחלואה יעבור שינוי, ובקרוב יחלו לפרסם את האירועים שבהם נרשמה תחלואה גבוהה כדי שהדבר יהיה שקוף לציבור. 

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"לשולחננו מגיעים במהלך יום בין 20-14 אירועי התפרצות. בדרך כלל חצי בבתי ספר והחצי השני במפעלים. אני לא חושב שזה כזה משמעותי - כי כשאתה שואל איפה אנשים נדבקו, אתה רואה שהמדד של בתי ספר לא כזה גבוה. רוב האנשים אומרים שהם נדבקו בבית מבן משפחה, ו-50 אחוז לא יודעים להסביר בוודאות איפה הם נדבקו".

בתשובה לשאלת N12 מדוע מפקדת "אלון", שנכנסה לפני יותר מחודש ל'תפוקה מלאה' והייתה אמורה להיות הבשורה של המלחמה בקורונה בישראל, לא מפרסמת את הנתונים על מקורות ההדבקה, ענה הבכיר: "רוב הציבור אומר שהוא נדבק בבית או לא יודע, ולא נראה לנו נכון כרגע להצביע על משהו ספציפי ולומר ששם זה עיקרי ההדבקות. זה משהו שאנחנו צריכים להעמיק בו".

טורקיה אוקטובר 2020 (צילום: שמעון איפרגן​)
טורקיה. השבים ממנה ישהו במלונית? | צילום: שמעון איפרגן​

באשר לחולים שמגיעים מחו"ל ומעלים את שיעור ההדבקה בישראל אמר הגורם: "חלק מהחולים מגיעים אלינו מחו"ל, ובידוד יזום על השבים ממדינות אדומות ספציפיות, כמו טורקיה ויוון, לא תמיד עובד - כי על אף שהם מדווחים שהם נכנסים לבידוד, אנחנו לא מצליחים לאכוף עליהם בידוד בצורה הרמטית והם מסתובבים ומדביקים". הפתרון שנבחן לזה, לדבריו, הוא שליחת השבים למלוניות של המפקדה.

הגורם התייחס גם לחיסונים שאמורים להגיע לישראל, ואמר כי במשרד הבריאות שוקלים לשתף פעולה עם הצבא בניהול מבצע חיסוני הקורונה וכן שמתקיימת היערכות להליך.