שר הבריאות יולי אדלשטיין קבע הערב (ראשון), לאחר התייעצות עם אנשי המקצוע של משרד הבריאות, על פיילוט לקיצור ימי הבידוד מ-14 ל-12 ימים. אנשי המקצוע יגבשו את המתווה המדויק בימים הקרובים. "המטרה שלנו היא לאפשר מקסימום חופש במינימום סיכון לבריאות הציבור", אמר אדלשטיין.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

התוכנית הניסיונית תתקיים עד ה-31.12.20, ובמסגרתה יבחנו גורמי המקצוע את יעילות הצעד. מעתה, ישראלים אשר נחשפו לחולה קורונה מאומת יצטרכו לשהות בבידוד 12 ימים בלבד.

קורונה (צילום: יונתן סינדל, פלאש/90 )
גורמי המקצוע יבחנו את יעלות הצעד | צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

כבר לפני כשבועיים הודיע פרופסור רוני גמזו בדיון בכנסת על הקיצור המיועד. "תוך מספר ימים נקצר את הבידוד ל-12 ימים, על ידי בדיקה שתבוצע אחרי עשרה ימים", אמר הפרויקטור. קיצור משך הבידוד צפוי להיטיב עם מצב המשק - ולאפשר לעובדים רבים לשוב לעבודה מוקדם יותר.

מוקדם יותר היום, קיבלו שני הנסיינים הראשונים את מנות החיסון הראשונות שפותחו על ידי המכון הביולוגי בנס ציונה. החיסונים ניתנו לשניים בבתי החולים הדסה עין כרם ושיבא תל השומר - מבלי שידעו מי מהם קיבל את חיסון הדמה ומי מהם קיבל את החיסון האמיתי. אם הכול ילך כשורה, עשרות בני אדם נוספים צפויים להצטרף לניסוי הקליני בקרוב.

המעסיקים: "קיצור הבידוד - צעד בכיוון הנכון, אבל רחוק מלהספיק"

יו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים ונשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, הגיב להודעת אדלשטיין על קיצור ימי הבידוד: "הכיוון הוא נכון, אבל משרד הבריאות מתעקש להציב את ישראל בראש טבלת שיאניות ימי הבידוד. איכוני השבכ מביאים למספר עצום של הודעות בידוד שמוכחות כשגויות ובזמן שבעולם מקצרים עוד את ימי הבידוד, כאן מורידים יומיים בלבד. המשק לא יכול לעמוד בכמות ההיעדרויות שתיווצר מאיגודים שגויים ומהשפעת המתקרבת".