במשך שבועות רבים ברוך דמיין את הרגע הזה, שבו הוא יודה לצוות הרפואי על שהציל את חייו לאחר שנדבק בקורונה והיה במצב קשה. אך הסיפור של ברוך הוא לא עוד נס רפואי - אלא ממש פריצת דרך רפואית, שקרתה בזכות הצוות הרפואי בבית החולים שיבא-תל השומר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לפני כחודשיים ברוך בן ה-49, שעובד במפקדת הקורונה של פיקוד העורף ומטפל בחולים, גילה שהוא נדבק בנגיף. מאז ההידרדרות הייתה מהירה והוא אושפז בבית החולים תל השומר. הרופאים החליטו לחבר אותו למכונת אקמו, שמחליפה את פעולות הלב והריאות וניתנת לחולים שמצבם קשה, כשהם מורדמים לחלוטין.

ד"ר יעל חביב, מנהלת הטיפול הנמרץ, חששה שבסוף הטיפול הוא לא יתעורר. לכן היא החליטה, בפעם הראשונה בישראל, לחבר את ברוך למכונת אקמו בזמן שהוא ער לחלוטין. "אין הרבה ברירות. באותו רגע אתה לא חושב, אתה רוצה רק להמשיך לחיות", שחזר ברוך. "הייתי העירני היחיד שם, כולם שם מונשמים. אתה לא סופר את הדקות - את השניות אתה סופר. והזמן לא עובר. ואתה נשאר עוד שבוע ועוד שבוע".

חולה קורונה קשה מונשם (צילום: החדשות 12, החדשות12)
ברוך בבית החולים שיבא | צילום: החדשות 12, החדשות12

"אני חושבת שלהעלות ולהוריד חולה מאקמו זה בלתי אפשרי בלי חולה משתף פעולה, הוא היה מדהים", סיפרה ד"ר יעל חביב, מנהלת טיפול נמרץ בשיבא. ד"ר יגאל כסיף, יו"ר החברה לאקמו ומנתח לב בכיר בשיבא, הוסיף: "חיבור לאקמו בלי הנשמה הוכיח את עצמו כדבר שמשפר את התוצאה, מפחית את הנזק הריאתי ומאיץ את תהליך ההחלמה. היום ברוך נמצא במצב שהוא לא מונשם כלל ובתהליך של שיקום פיזי. הוא לא יצטרך שיקום נשימתי יותר".

אומנם ברוך יצא מכלל סכנה, אך הדרך להחלמה מלאה עוד ארוכה. "בבקשה מכם, זו מגפה קשה מאוד", הפציר ברוך בציבור. "אל תגיעו למצב שלי. לא כדאי לכם. זה לא המקום שלכם. המקום שלכם בבית עם המשפחות, לא פה בבית החולים".