פרויקטור הקורונה פרופ' גמזו הופיע היום (שני) בפני ועדת הבריאות והרווחה של הכנסת, והציג נתונים מעודדים על התחלואה בקורונה בישראל. לדבריו, הירידה בתחלואה היא משמעותית ומהווה תעודת כבוד לכל חלקי החברה הישראלית. גמזו אמר כי מקדם ההדבקה עומד כיום על 0.6, נמוך משמעותית מהיעד ודומה למקדם ההדבקה אחרי הסגר הראשון. רק 5 ערים בישראל מוגדרות אדומות, לעומת עשרות בשבוע שעבר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בדבריו, גמזו חשף כי הוחלט לקצר את משך הבידוד ל-12 ימים במקום שבועיים. זאת, באמצעות בדיקה שתתקיים ביום העשירי לבידוד. אם היא תצא שלילית, המבודד יוכל לצאת מהבידוד כבר ביום ה-12.

גמזו אמר: "כרגע אנחנו במקדם הדבקה של 0.6, בזמן סגר שני עם אוכלוסייה עייפה. להגיע למקדם הדבקה כזה זו תעודת כבוד לכל החברות במדינת ישראל. עם כל הקושי, הציבור לקח את הנושא ברצינות, האזרחים שלנו אחראים, הם שיתפו פעולה והאמון שלהם בהחלטות היה גבוה".

הפרויקטור פרופסור רוני גמזו (צילום: דוברות הכנסת/שמוליק גרוסמן)
הפרויקטור רוני גמזו, היום | צילום: דוברות הכנסת/שמוליק גרוסמן

גמזו התייחס להחלטה שלא לפתוח את מוסדות החינוך, מלבד הגנים והפעוטונים. "התחלואה באוכלוסייה הצעירה גבוה מאוד. הזרם שמגיע מהצעירים - אין סכר שיכול לעמוד בפניו. החשיבות הגדולה היא למנוע את ההדבקות גם אצל הילדים, הנערים והצעירים", אמר. "האמירה של 'נשמור על המבוגרים', זה לא עובד - יש לצעירים אינטראקציה איתם ובסוף הסכרים האלה נפרצים. לכן החשיבות הגדולה להמתין עם פתיחת בתי ספר, יסודי ותיכון. יש לעשות את זה בחוכמה ובזהירות".

פרופ' גמזו הציג בכנסת עדכון ממתווה הרמזור לפיו בישראל יש כעת 5 ערים אדומות, 19 ערים כתומות ו-1,137 מוגדרות ירוקות. בשיא המגפה בישראל היו בישראל 1,140 ערים אדומות. עם זאת, גמזו לא הסביר מה גרם לירידה המשמעותית בתחלואה בערים האדומות, שכן רוב מוחלט של החולים החדשים שאובחנו ביממה האחרונה היו דווקא מחוץ לערים אלו.

הפרויקטור פרופסור רוני גמזו (צילום: דוברות הכנסת/שמוליק גרוסמן)
מקדם הדבקה 0.6, גמזו | צילום: דוברות הכנסת/שמוליק גרוסמן
הפרויקטור פרופסור רוני גמזו (צילום: דוברות הכנסת/שמוליק גרוסמן)
גמזו בדיון בכנסת, היום | צילום: דוברות הכנסת/שמוליק גרוסמן

הוא הוסיף: "גם אם זה עולה הרבה - תדגמו יותר, לא רק על פי תסמינים ובמיוחד בערים האדומות והכתומות. יש 70 אלף בדיקות ליום ואני רוצה להשתמש בכולם כל הזמן. אם אני לא משתמש בכולם - זה אומר שיש 'חוליות מודיעין' שאני משאיר בצד".

לדברי גמזו, מערך הבדיקות פועל כעת ב-44% מהקיבולת שהוא מסוגל להכיל, ומערך החקירות האפידמיולוגיות פועל ב-58 אחוזים. הפרויקטור אמר בכנסת: "היום אנחנו יכולים לחקור פי שניים מכמות המאומתים שאנחנו חוקרים ביום. כלומר אנחנו קוטעים את שרשראות ההדבקה - ונקטע יותר טוב בעתיד".

פרופ' גמזו התייחס גם לדילמה שעלתה ביממה האחרונה, לפיה אימון יכול להתקיים - אך ללא מאמן: "אנשים לא יכולים להתאמן עם מאמן כי אסור לו לעבוד. את צודקת, זה בדיוק כפי שאדם הולך לספר ואומר לו 'אני רוצה להסתפר' - הספר יגיד לו אסור לי לפתוח את המספרה אבל אתה יכול להגיע אליי הביתה. הסיפור של המסחר שהוא כולו סגור יוצר התנגשויות שכאלו. אלה רמות גבוהות מאוד של אי היגיון כי קשה לפצל את הדברים האלה. אני מאוד רוצה לפתור את הבעיות האלה אבל זה מאוד מורכב וקשה. לא רוצה שנחזור לפתיחה המהירה מדי כמו שהיה לפני כן".