N12
פרסומת

המחדל של משרד הבריאות: רבים קיבלו בטעות הודעה שנדבקו בקורונה – החולים האמיתיים לא עודכנו

פרסום ראשון: לעשרות ישראלים נמסר כי אובחנו עם הנגיף – על אף שמעולם לא נבדקו, ובמקביל – אחרים שחלו לא התבשרו על כך, והמשיכו להפיץ את המחלה • במשרד הבריאות טוענים כי מדובר בתקלת מחשוב נקודתית, אך בכירים במערכת מעריכים: התופעה רחבה יותר

יולן כהן
פורסם:
הקישור הועתק

הטעות – שעלולה לעלות ביוקר: בימים האחרונים התגלתה תופעה, שבמסגרתה עשרות בני אדם קיבלו הודעה ממשרד הבריאות על כך שנדבקו בנגיף – על אף שמעולם לא ערכו בדיקת קורונה. באותו הזמן, חולים חיוביים שמשרד הבריאות צריך היה לעדכן אותם לא זכו להודעה, ולא נכנסו לבידוד. משרד הביאות בתגובה: "מדובר בתקלה מחשובית במערכת של בית חולים".

בין אותם "חולים" ניתן למצוא גם תינוקת כבת חודש, שלא ידוע כיצד נדבקה בקורונה. אליה מצטרפים שורה של ישראלים שנאמר להם כי חלו – למרות שלא ביצעו בדיקה. במקביל, אנשים שאכן נדבקו קיבלו תשובה שלילית, וחלקם אף לא זכה לתשובה כלל. כך, הם המשיכו להסתובב ולהפיץ את המחלה.

בכירים במערכת הבריאות אמרו לנו כי מדובר בטעות חמורה מאוד, שכן אותם אנשים לא נכנסו לבידוד כדרוש. היום אנחנו מבינים כי מדובר בתקלת מחשוב, שלטענת הבכירים – עלולה להיות חמורה יותר. שכן, לטענתם, אם התופעה קרתה אצלם – ייתכן שהיא אירעה במקומות נוספים. מסתמן, אפוא, כי התקלה נמשכת גם כעת.

תגובת משרד הבריאות: "מדובר בתקלה מחשובית מערכת של בית חולים שמסרה תוצאות שגויות. התקלה טופלה באותו יום".