דווקא בימים אלו, כשיש לנו הרבה פחות סיבות לחייך, וגם אז החיוך לרוב מסתתר מתחת למסכה, קשה שלא להסתנוור מהשיניים הנוצצות והחיוכים המושלמים שמשתקפים אלינו מכל עבר. מה שהתחיל כטרנד מובהק ובוהק של כוכבי הוליווד, השתרש גם בפיהם של הסלבס בארץ.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

גלי, בת 25, השיגה את החיוך המושלם בדרך הקצרה. היא לא עברה יישור שיניים, או אפילו הלבנה. היא חסכה שקל לשקל כדי לקנות לעצמה חיוך מהסרטים ב-20 אלף שקלים. "אתם לא תמצאו תמונה אחת שלי עם חיוך מלא עם שיניים לפני הציפוי", סיפרה גלי. היא שילמה 2,500 שקלים על כל שן תמורת ציפוי חרסינה - וזה עוד נחשב מחיר נמוך יחסית.

סימן הזיהוי של דורון ביטון, זמר וכוכב רשת, היה דווקא השיניים - או בעצם הרווחים ביניהם. את ההחלטה אם לעשות ציפוי שיניים, עשה אחרי ההצבעה של העוקבים שלו. את החיוך שלו עשה דורון ביטון אצל ד"ר אנדרי חאזן. הוא רק בן 31, אבל מיתג את עצמו כמעלה חיוך על פניהם של לא מעט סלבריטאים - והם מעלים לו את הפרנסה. ברזומה: סטטיק, קרין גורן, קובי מרימי.

שיניים לבנות המרוץ אחרי החיוך ההוליוודי המושלם (צילום: החדשות 12, החדשות12)
המטרה: חיוך הוליוודי | צילום: החדשות 12, החדשות12

"בעבר זה באמת היה 'הציפוי של העשירים', ככה קראו לזה, כי לא כולם יכלו להרשות לעצמם לעשות", סיפר ד"ר חאזן. "היום המחירים הם יותר ריאליים. בשתי פגישות בהפרש של כמה ימים מקבלים את החיוך שתמיד חלמו עליו".

לשיטה של ציפויי החרסינה יש כמה שלבים: יש הדמיה שבה בוחרים צורה וצבע. בשלב השני משחיזים באופן קל את השיניים, ומדביקים ציפויים זמניים. ציפוי חרסינה יכול להחזיק עשרות שנים בלי לשנות צבע וצורה, אבל בגלל תהליך ההשחזה, אי אפשר להיפרד ממנו - הוא לנצח. מקסימום, אפשר להחליף ציפוי.

בקליניקה של ד"ר ליהי בבאר שבע למשל, מטפלים בשתי שיטות ציפוי: לצד ציפויי החרסינה היקרים, מציעים גם טיפול המבוסס על החומר המוכר לנו מסתימות שיניים לבנות. התוצאה נראית דומה - אך היא זמנית גם בצבע וגם בצורה, לכן עולה בדרך כלל הרבה פחות. חומר מילוי הסתימות, הקומפוזיט, הפך את טיפולי ציפוי השיניים לנגישים כמעט לכולם.

אז יש שתי שיטות עיקריות עם שני חומרים, אבל עם המון שמות מבלבלים ונוצצים. אבל לא יכולנו להתעלם מהפרסומות של רשת סמייל קליניק, שמבטיחות לנו ציפוי קריסטל ננו-קרמי חדשני במיוחד. אז שלחנו את יעל אוסטרייכר והחיוך הנאה שלה, לרשת המרפאות שמציעה ציפוי קריסטל ננו-קרמי ייחודי.

שיניים לבנות המרוץ אחרי החיוך ההוליוודי המושלם (צילום: החדשות 12, החדשות12)
פורחת בישראל. תעשיית ציפויי השיניים | צילום: החדשות 12, החדשות12

ליעל הציעו שם חומר ננו-קרמי קריסטלי, שפירושו קומפוזיט - במחירים של ציפוי חרסינה יוקרתי. לסמייל קליניק יש לא מעט לקוחות מרוצים – אבל יש כאלה שפחות. נטלי, שם בדוי, בסך הכול רצתה חיוך לבן לפני החתונה. היא בכלל התכוונה לעשות הלבנת שיניים, אבל שכנעו אותה לעשות ציפוי. "התחילו לשייף, ואז הוא אמר לי שהוא צריך לשייף קצת יותר כי שן אחת עולה על השנייה. מהשן הזו אולי נשאר לי גרגיר. לא הסבירו לי כלום על שיוף של שיניים. אחרי זה הוא גם אמר שאני צריכה כמה סתימות, בלי זה אי אפשר לשים את הציפויים, ואז הגענו לעוד חמש סתימות איכשהו. היה ירח דבש, אחד הציפויים נפל. זה היה סיוט".

"שיניים זה לא ציפורניים וזה לא שיער", אמרה ד"ר ליהי וטשסקי, רופאת שיניים. "ברגע שנגעת - שילמת. חומר שן שאנחנו מורידים אותו שלא לצורך - הוא לא יצמח". ד"ר רוני אמיד הוסיף: "כל מה שמודבק על השיניים הוא בלתי הפיך. לפעמים בניקוי טוב ובהלבנה פשוטה אפשר לפתור את הבעיה האסתטית שמציקה לאותו אדם".

כמו הרבה טיפולי יופי שהופכים יותר ויותר נפוצים, כך גם ציפויי השיניים נמצאים במרווח שבין האסתטי לרפואי. כשזה מצליח זה יופי וזה תורם למראה, אבל ברגע שהדברים מסתבכים - אתם, כנראה, לא תחייכו יותר.

ממרפאות סמייל קליניק נמסר כי"מרפאות סמייל קליניק פועלות על פי החוק והתקנות. החומרים ה'ננו קרמיים' הם חומרי שחזור שיניים ארוכי טווח מהטובים בעולם, עם זאת אנחנו מציעים כל סוג ציפוי אחר שקיים בשוק כולל ציפוי חרסינה ואחריות ל-5 שנים. הטענה שאנחנו משתמשים בכל חומר אחר מוכחשת ושקרית. לבקשת משרד הבריאות אנחנו רושמים כעת אך ורק את השם המקצועי של המוצר – 'ננו קרמי'. עם קבלת בקשת המשרד, הסרנו מיד גם את כל תמונות הפנים מפרסומינו. צר לנו על המקרים הבודדים שהגיעו אליכם ונשמח לטפל בהם לשביעות רצונם".