פרסום ראשון: משרד הבריאות מקדם תכנית "צ'ופרים" לערים ירוקות, שבמסגרתה יותר להן לפתוח חדרי כושר או עסקים אחרים שלא יגרמו לערבוב עם תושבים מערים אדומות. ההצעה נשקלת בימים אלה וזוכה לתמיכה מצד בכירי משרד הבריאות, בהם השר אדלשטיין, אך תלויה גם בנתוני התחלואה. בתוך כך, בשבוע הבא תכנית הרמזור צפויה להתיישם מחדש תוך עריכת כמה שינויים, כשבין היתר הציון הקובע את המוקדים שבהם יש תחלואה גבוהה ירד מ-7.5 ל-7, כך שיותר ישובים יוגדרו כאדומים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הבוקר אדלשטיין פרסם את מתווה הקניונים עם הנחיות לפיילוט, באופן שמצד אחד יעזור לאלפי עסקים לפתוח את החנות ומצד שני לשמור על בריאותם של הקונים ובעלי העסקים. כמו במתווה הקניונים, משרד הבריאות פועל כדי לגבש תכנית שתאפשר פתיחת עסקים כמו חדרי כושר, כל עוד התחלואה נשארת נמוכה.

מטרת משרד הבריאות והשר אדלשטיין, כך על פי גורמים בכירים, היא לעודד ערים לשמור על תחלואה נמוכה עם רשימת הטבות של פתיחת עסקים שלא יגרמו לערבוב בין תושבים מערים אדומות לירוקות. על פי גורמים בכירים, בחדרי כושר במרבית הערים אין ערבוב בין ערים ירוקות לאדומות, ולכן אם התחלואה תאפשר זאת, משרד הבריאות יקבע רשימת הטבות לכל אלה שישמרו על ציון תחלואה נמוך.

ממחקר חדש שהתפרסם היום ב-N12 עולה מסקנה כי ההפסדים שספגו מכוני הכושר והספורט בתקופת הקורונה מהווים סכנה קיומית ליכולתם להיפתח מחדש ביום שאחרי החיסון. המסמך מפורסם לאחר מחקר שנערך בחצי השנה האחרונה על ידי חברת ראיית החשבון Finance Team, לבקשת יו"ר ארגון חדרי הכושר ובריכות השחייה והוגש למשרד האוצר. המסמך בודק את השפעת משבר הקורונה על הפעילות העסקית בענף הכושר. מן הבדיקה עולה כי חדר כושר ממוצע הפסיד 86 אלף שקל בחודש בזמן הסגרים. אחרי הפיצוי מהמדינה, גרעון זה מצטבר לסכום של כ-344 אלף שקל מתחילת המשבר ועד לסוף חודש אוקטובר 2020.

הבעיה צפויה להחמיר עם פתיחת מועדוני הכושר. זאת משום שמבנה ההוצאות של סניף הינו בעיקר הוצאות קבועות, ולכן בחודשים הראשונים לפתיחה המחודשת יגדלו ההפסדים. ההפסד החודשי הצפוי לסניף ממוצע עם הפתיחה צפוי להיות כ-160 אלף שקל ויגיע להפסד מצטבר של כ-480 אלף שקל עד להגעה לאיזון בין ההכנסות להוצאות.