דילמת החיסונים: על רקע הדיווחים אודות הגעתם של חיסוני הקורונה לישראל כבר בשבועות הקרובים, נראה כי קיימת מחלוקת בציבור סביב השאלה האם להתחסן או לא. שגב הראל, המתנדב הראשון לניסוי של חיסון הקורונה של המכון הביולוגי, ביקש להרגיע את הציבור וסיפר היום (ראשון) כי לא חווה תופעות לוואי חריגות וכי הוא מרגיש מצוין. לעומתו, חבר הכנסת לשעבר משה פייגלין הודיע כי לא יתחסן וביקר את תהליך ייצור החיסונים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הראל התראיין לתוכנית "מהדורה ראשונה" עם ירון אברהם ושיתף כיצד עברו עליו השבועות האחרונים מאז שהתחסן. "אני מרגיש מצוין, למעט קצת כאבים ביד לא הרגשתי שום דבר מיוחד", סיפר. "החיסון לא הגביל אותי, יומיים אחר כך כבר התאמנתי. תופעות הלוואי הן בדיוק כמו של חיסון לשפעת".

באשר לחיסונים של חברות התרופות שצפויים להגיע לישראל בקרוב, הראל הדגיש כי "האתגר יהיה של מקבלי ההחלטות, גם בלהתנדב ולקבל חיסון וגם בלהחליט מה לעשות עם המתחסנים. בשלב הראשון יתחסנו הצוותים הרפואיים ואוכלוסיות בסיכון, אך מה עם הצעירים שמובטלים כבר מספר חודשים?".

לעומתו, משה פייגלין סיפר בתכנית "חמש עם רפי רשף" כי הוא פחות אופטימי: "החיסון מתאים אולי לאוכלוסיות שנמצאות בסיכון ממשי, אך מרבית האוכלוסייה לא נמצאת שם. אין היגיון לחסן את מי שהסכנה עבורו מהקורונה היא כמו הסכנה בלחצות כביש. יש ניסיון לא טוב מהעבר עם חיסונים ועובדה שבישראל יש חוק לנפגעי חיסונים. סביר להניח שגם לחיסון שכזה, שפותח בצורה מואצת ובעיני גם חסרת אחריות, עלולות להיות תופעות לוואי קשות. מדוע חברות התרופות מסירות מעצמן אחריות?". כשנשאל האם לא יתחסן כלל, ענה פייגלין כי "בעולם יש 8-9 מיליארד בני אדם, אני מוכן להיות המתחסן ה-7.5 מיליארד".