ילד בן 6 מאזור ירושלים הובהל לבית החולים הדסה עין כרם לאחר שבלע בשוגג מנעול, המשמש בדרך כלל לנעילת מזוודות. צילום הרנטגן שבוצע לו הצביע על הממצא החריג, ובעקבות זאת הוחלט להפעיל הליך רפואי מורכב ונדיר, על מנת להוציא את החפץ מבטנו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אביו של בן ה-6 לקח אותו במהירות לבית החולים, זאת על אף שהוא לא סבל מכאבים כלשהם וחש בטוב. שם, לאחר סדרת בדיקות – החשש מבליעת חפץ זר התממש. הצוות הרפואי התלבט כיצד לפעול במקרה זה, ולבסוף הוחלט שלא לבצע ניתוח – אלא להשתמש בהליך אנדוסקופי.

"כל הזמן חשבנו על דרך שבה ניתן יהיה להוציא את המנעול בדרך שאינה ניתוחית", הסביר ד"ר זאב דוידוביץ', רופא בכיר בגסטרו ילדים בבית החולים הדסה עין כרם. "בהליך האנדוסקופי הכנסנו לילד חוט מהפה עד למנעול שנמצא בתוך הקיבה, ואחרי שראינו שהחוט תפוס היטב – משכנו בשתי הקצוות שלו עד ששלפנו את המנעול".

הוא הוסיף כי "הילד לא התלונן על כאבים או על אי נוחות – אבל ידענו שאם לא נסיר את הפריט הגדול הזה, הוא עלול לקרוע לו את הבטן ולגרום לנזק משמעותי".

מנעול נשלף מבטנו של ילד בן 6 בביה"ח הדסה עין כרם (צילום: בית חולים הדסה)
המנעול שנשלף מבטנו של בן ה-6 | צילום: בית חולים הדסה

אביו של הילד סיפר: "הגענו לבית החולים עם חששות כבדים. ידענו שהמקרה חריג. העובדה שהפרוצדורה להוצאת האובייקט צלחה שימחה את כולנו, חזרנו לשגרת חיינו במהרה – תסריט שלא העלינו בדעתנו שאפשרי". הוא הוסיף שהילד אינו סובל מתופעות לוואי ומרגיש מצוין, לדבריו, וכן הודה לצוות הרפואי על הטיפול.

ד"ר דוידוביץ' סיכם: "בשל מגוון החפצים שילדים יכולים לבלוע ולנזק שעלול להיגרם, הרגשנו ממש ברי מזל על שהצלחנו להוציא את המנעול לפני שיגרום לנזק קבוע, בפרוצדורה הנחשבת להכי פחות פולשנית במקרים של בליעת חפצים".