כך לא נלחמים במגפה: הישראלים משקרים לחוקרים האפידמיולוגיים
נתונים מטרידים מהיחידה האחראית על ביצוע החקירות האפידמיולוגיות: 1 מכל 4 נדבקים משקר בנוגע למגעיו עם אנשים, 75% מהמופנים לבדיקת קורונה - כלל לא מבצעים אותה • ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות: ייתכן שהסיבה לחוסר שיתוף הפעולה של הישראלים היא ימי הבידוד הארוכים וחוסר הנעימות של בדיקת הקורונה


הישראלים משקרים לחוקרים: במפקדת אלון שבפיקוד העורף, שבה עורכים את החקירות האפידמיולוגיות, סיפקו אתמול (שישי) נתונים המעידים עד כמה הישראלים לא משתפים פעולה עם החוקרים - וכלל לא הולכים להיבדק, מה שמהווה תמרור אזהרה מדאיג לקראת החורף והחשש שגל נוסף של המגפה יתפרץ.
בזמן שסביר לחשוב שרוב הציבור ממושמע, מתברר שהישראלים עסוקים בלא לומר אמת לחוקרים. מהנתונים עולה ש-1 מכל 4 ישראלים שנדבקו בנגיף טוענים בחקירה האפידמיולוגית שהם לא באו במגע עם איש בימים שקדמו לאבחון.
בנוסף, מתוך הישראלים שמופנים לבדיקת קורונה - עולה שרק רבע מכל מי שצריך לעבור בדיקה אכן נבדק. 1 מכל 4 ישראלים בלבד עורך אותה. נתון נוסף שמעורר דאגה מגיע מקרב מי שנשלחים לבידוד: 70% מכל מי שצריך להיכנס לבידוד לא נרשם באפליקציה של משרד הבריאות - וכך, למעשה, אין כל מעקב אחריו.
בריאיון ל"אולפן שישי" אמרה ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס כי ייתכן שהסיבה לחוסר שיתוף הפעולה של הישראלים היא ימי הבידוד הארוכים ושזו אחת הסיבות שהם קוצרו וייתכן שגם בדיקת הקורונה עצמה שהייתה לא נעימה גרמה לישראלים להירתע ממנה.