חוקרים מהונג קונג פרסמו אתמול מקרה חריג על גבר בן 33 שחלה בחודש מרץ האחרון בנגיף הקורונה עם מעט תסמינים של שיעול וכאב גרון. כשהבריא, לא היו לו נוגדנים והוא המשיך לחיות את חייו בבריאות עד שנסע בתחילת החודש לאירופה. כשחזר להונג קונג נמצא כי הוא שוב נדבק בווירוס הקורונה מזן שונה - אך לא חווה סימפטומטים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"מדובר במקרה נדיר מאוד מאחר ויש כבר מיליונים של מקרי הידבקות בנגיף הקורונה אך זו הפעם הראשונה שאנחנו מוצאים כזה אירוע", מסביר פרופ' אייל לשם, מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא תל השומר. "חייבים להדגיש כי הגבר לא חלה פעמיים בקורונה, הוא חלה פעם אחת במרץ ונמצא כנשא א-סימפטומטי בחודש אוגוסט. כלומר הווירוס שוב התיישב עליו ללא תסמינים - אבל לא גרם לו למחלה, ואם לא היו בודקים אותו, לא היו יודעים שנדבק בשנית. הזנים שבהם חלה שונים גנטית, אך בדיקת קורונה רגילה יכולה לזהות את כל הזנים". 
 
למרות שזו הפעם הראשונה שנתקלים בהידבקות חוזרת בקורונה, לשם מדגיש שהידבקות בווירוס אינה מקרה נדיר. "וירוסים הם מדבקים ומדביקים אותנו ללא תסמינים. יש כאלו שאפשר להידבק בהם פעם אחת בזן אחד, ופעם אחרת בזן שני. השאלה האמיתית היא אם אנחנו יכולים לחלות פעמיים במחלה קשה בווירוס מסוים". 

קורונה הונג קונג (צילום: Sakchai Lalit | AP)
הקורונה בהונג קונג | צילום: Sakchai Lalit | AP

פרופ' לשם מסביר כי המשמעות של המקרה בהונג קונג אינה חד-משמעית. "עכשיו אנחנו עוד יותר סבורים שחיסון טוב יוכל להגן נגד מחלה קשה ונגד אשפוז, וגם אם יהיו מקרים של הדבקה נוספת בווירוס אדם שיהיה לו חסינות יהיה מוגן. ניתן להיות מוגן גם ללא נוגדנים. יש במערכת החיסון תאים שמגינים נגד קורונה. אז שוב, אפשר להידבק פעמיים בקורונה אבל לא בהכרח לחלות. המשמעויות מהמקרה הזה עדיין לא ברורות. ניתן להגיד שרוב האנשים שחלו מוגנים מפני מחלה קשה חוזרת, וחיסון טוב יספק הגנה יעילה".