פרויקטור הקורונה פרופסור רוני גמזו התארח הערב (שבת) באולפן "פגוש את העיתונות" והתייחס לאפשרות של סגר וגם להשפעות הכלכליות של מהלך כזה. "בשלושת השבועות האחרונים אנחנו עושים הכול כדי להפחית את התחלואה - וישראל לא בסגר וזה הישג", אמר גמזו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

גמזו שיבח את המהירות שהצבא מצליח לבצע חקירות אפידמיולוגיות: "אני מופתע וזה יוצר תשתית חשובה מאוד. באירופה לעומת זאת יש עלייה מחודשת בהיקף התחלואה". עוד הוא אמר: "את הפירות מהמהלכים שלקחנו ניתן לראות כבר עכשיו והם יגברו בשבועיים הקרובים. אבל צריך להמשיך בדרך הנוכחית עוד כמה חודשים. זה יעזור לישראל להתמודד עם הקורונה".

ראש הממשלה נתניהו בישיבת קבינט הקורונה (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
ישיבת קבינט הקורונה | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

הפרויקטור השיב לטענות כי חלק מההחלטות שהוא מקבל נגועות בפוליטיקה: "סגרנו את ירכא באופון נקודתי כי ראינו עלייה בתחלואה באזורי התעסוקה". הוא הסביר כי מנגד: "לסגור את אלעד ובני ברק זה לא אפקטיבי כי הם יידבקו מבפנים".

"בירכא אנחנו רואים מסחר מדביק, אני רואה את זה בכל רשויות הערביות", הוסיף. "אני לא רואה בסגר פתרון קסם. עשו את זה בהר הבית ובעוד מקומות, בבית שמש ובערים חרדיות - וזה לא עזר. כשעושים עוצר מלא שלא יוצאים מהבית - יש לזה אפקט. צריך לתת לרשויות המקומיות לנהל. תל אביב עושה את זה טוב, ירושלים, אשדוד, לוד ומודיעין".

אכיפה בתקופת הקורונה (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

הוא סיפר כי במהלך ישיבות קבינט הקורונה בהן הוא משתתף, הוא אומר לשרים שישמו לב למשמעות הכלכלית של כל החלטה. "אני אומר להם ואני חושב שהם וגם ראש הממשלה מבינים את זה, אחרת הם היו מחליטים כבר על סגר", אמר. "אבל הם מבינים את ההשלכות של זה".

לסיום, גמזו השמיע דברים שמנוגדים להבטחתו של שר החינוך גלנט ואמר כי לדעתו שנת הלימודים הקרובה יכולה להיפתח רק עם הבדלים בין הכיתות: "אני חושב שבקרב הכיתות הבוגרות יותר זה אפשרי. הדיון הזה יתקיים עם שר החינוך והממשלה תחליט. אנחנו צריכים כבר לתת תשובה ברורה למשפחות".

משרד הבריאות עדכן הערב שביממה האחרונה אותרו 1,386 נדבקים חדשים בקורונה, מתוך 20,739 תוצאות בדיקות שהתקבלו. המצב העדכני בישראל: 387 ישראלים מאושפזים במצב קשה בעקבות הקורונה, 116 מונשמים. 674 ישראלים נפטרו במצטבר מאז פרוץ המגפה, 7 מאז חצות.