על פי נתוני משרד הבריאות שהתפרסמו הבוקר (ראשון), מספר הנדבקים בנגיף ממשיך לעלות, ועומד כעת על 11,189 חולים פעילים. ביממה האחרונה התגלו 804 נדבקים חדשים. מספר החולים קשה גם נמצא במגמת עלייה – ביממה האחרונה הוא עלה ב-9 ועומד כעת על 86 בסך הכל. צוות מומחים במכתב התרעה לראש הממשלה: "מספר החולים קשה צפוי לעלות במהלך החודש הקרוב לערכים שיסכנו את מערך האשפוז".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בתוך כך, במרכז המידע והידע למאבק בנגיף הקורונה מציינים בדוח שלהם הבוקר את הערים אשדוד ולוד ככאלה שנחשבות ל"אדומות בוהקות" ושנדרש בהן "טיפול ייעודי" למניעת המשך התפשטות הנגיף בהן. בנוסף, הערים כפר קאסם, ביתר עילית ובני ברק נחשבות ל"אדומות" – ערים שנדרש בהן הסברה, בדיקות ואכיפת בידוד.

קורונה באשדוד (צילום: Flash90)
הסגר באשדוד: "נדרש טיפול ייעודי" | צילום: Flash90

על פי נתוני משרד הבריאות, מספר המתים מהנגיף עומד על 330, ומספר המחלימים עומד על 17,847 בסך הכל. מספר המונשמים עומד על 29. מספר החולים קשה עומד כעת על 86, ומספר החולים בינוני עומד על 78. כמו כן, אתמול בוצעו 16,342 בדיקות.

בין הערים המרכזיות עם שיעור גידול החולים בשלושת הימים האחרונים: אור עקיבא עם גידול של 64.3%, כפר קרע עם 54.3%, קלנסווה עם 38.9%, בית שאן עם 37%, קריית מלאכי עם 30% וכפר קאסם עם 26.3%. לעומת זאת, שיעור הגידול בחולים בבני ברק עומד על 3.5%, רמלה 12.4%, לוד 18.2% ותל אביב עם 8.5%.

מומחים: מספר החולים קשה צפוי לעלות

צוות מומחים, בראשותו של פרופ׳ אלי וקסמן, שלח מכתב התרעה לראש הממשלה, שר הבריאות ובכירים נוספים, בו הם התריעו מקריסת מערכת האשפוז תוך שבועות ספורים. "ניתוח נתוני התחלואה האחרונים מצביע על סכנה קרובה לתפקוד מערכת הבריאות ולתפקוד המשק הישראלי. קצב ההכפלה של מספר החולים המאומתים נמצא במגמת עלייה ועומד כעת על כ-8-6 ימים. גם אם תיבלם מגמת הגדלת קצב ההדבקה - מספר החולים קשה צפוי לעלות במהלך החודש הקרוב לערכים שיסכנו את מערך האשפוז", נכתב.

כוחות משטרה אוכפים את הסגר על לוד (צילום: איתן אלחדז/TPS)
כוחות משטרה אוכפים את הסגר על לוד | צילום: איתן אלחדז/TPS

עוד כתבו המומחים: "המאפיין המובהק של התקופה העומדת בפנינו הוא הגדלה משמעותית בהיקף ובמורכבות הפעולה הנדרשת, וקיומה של סכנה ממשית לקריסת מערך האשפוז בתוך שבועות ספורים. חלון הזמן לפעולה הוא קצר מאד. להתמודדות עם מצב חדש זה נדרשת היערכות חירום מיוחדת באופן מידי. הערכות זאת תתרום בטווח הקצר לצמצום פגיעת הגל השני, ובטווח הארוך – תאפשר פעילות המשק בנוכחות הנגיף".

קבינט הקורונה האזרחי, שהוקם על ידי ח"כ נפתלי בנט כדי שישמש אלטרנטיבה לקבינט הקורונה הממשלתי, גם כן טוען כי יש האצה במספר הנדבקים החדשים היומי וזינוק בחולים קשים-בינוניים. לפי הנתונים קצב ההכפלה של נדבקים חדשות עומד כעת על 7 ימים, לעומת שבוע שעבר שאז הקצב עמד על 9-10 ימים. כמו כן, קצב ההכפלה של חולים במצב בינוני-קשה עומד כעת על 9 ימים, לעומת 20 ימים בשבוע שעבר.

 

המשטרה: יותר אכיפה - גם בתחבורה ציבורית

בתוך כך, המשטרה הודיעה כי החל מהבוקר אלפי שוטרים הפזורים ברחבי הארץ יגבירו את האכיפה בכל הקשור להגבלות והנחיות הקורונה. לצורך כך, הוקמו 8 מפקדות משימתיות ייעודיות בכל המחוזות ומאמצי האכיפה יתרחבו באופן משמעותי גם לתחבורה הציבורית, בתי עסק, מסעדות ובאולמות האירועים – שם נתוני התחלואה מעידים על הפצת הנגיף.

פעילות המשטרה במחוז הצפוני אכיפה והסברה‎ (צילום: דוברות המשטרה)
המשטרה החלה במבצע אכיפה ארצי - גם בתחבורה ציבורית | צילום: דוברות המשטרה

במשטרת ישראל הדגישו כי יחל לפעול כוח משימה מיוחד, שיורכב משוטרי תנועה, שיתמקד בעיקר בפעולות אכיפה בתחבורה ציבורית – בדגש על קווים הומי אדם. כמו כן, השוטרים יתמקדו בעיקר באכיפתה כלפי מסעדות, בתי עסק ואולמות אירועים שיש להן חלל הסגור גדול יחסית.