3,843 נדבקים חדשים בקורונה אובחנו ביממה החולפת בישראל - כך עולה מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הבוקר (שלישי). 653 מהחולים מאושפזים במצב קשה, מהם 169 מונשמים. אתמול בוצעו 34,281 בדיקות קורונה, מספר נמוך יחסית לימים האחרונים, אך אחוז החיוביים נותר גבוה ועמד על 11.2%. בדיון המיוחד של ועדת הקורונה בכנסת, הצהיר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות כי במטרה לצאת מהסגר על שיעור החיוביים לרדת ל-7%. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במסגרת הדיון של ועדת הקורונה בראשותה של חברת הכנסת ד"ר יפעת שאשא ביטון, התייחס המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, איתמר גרוטו, למצב הנוכחי וליעדים שהציבו במערכת הבריאות: "היעד שלנו כדי לצאת מהסגר הוא להגיע ל-7% בדיקות חיוביות. אין סטנדרט בין-לאומי אחיד לבדיקות קורונה, במצב שאנחנו נמצאים בו, עם מספר חולים גדול מאוד, אסור לנו לוותר על הסטנדרט ולא לפספס גם חולים גבוליים".

"יש שוני בין מעבדות שונות, לכל בדיקה יש את הרגישות שלה". כשח"כ יוליה מלינובסקי שאלה את גרוטו האם ייתכן שבעיר אחת תהיה תוצאה אחת של בדיקה ובעיר אחרת תוצאה אחרת אמר גרוטו: "זה נכון לגבי כל בדיקת מעבדה: יכולים להיות הבדלים בין מעבדות. זה לא שחור ולבן".

במהלך הדיון אמרה שאשא ביטון לנציגי משרד האוצר: "שחררו כבר את התקנים לרופאים לבתי החולים. אנשים זועקים שהמערכת קורסת ואנחנו לא נותנים להם לקלוט את הרופאים".

נכון להבוקר מספר הנפטרים מסיבוכי הקורונה טיפס ל-1,273 ומספר החולים הפעילים עלה ל-50,563 (מקום 17 ביחס לשאר העולם). עשר הערים שבהן יש הכי הרבה חולים פעילים נכון להיום ולפי הסדר: ירושלים, בני ברק, אשדוד, תל אביב-יפו, פתח תקווה, נתניה, באר שבע, חולון, מודיעין עילית וחיפה. עוד עולה מהנתונים כי 3,944 אנשי צוות נמצאים בבידוד. 477 חולים מאומתים החלימו מאז חצות.

היום יתכנס קבינט הקורונה כדי לדון בהידוק הסגר לאור היקפי התחלואה הגבוהים. בראיון במהדורה המרכזית אמש, התייחס מנכ"ל משרד הבריאות פרופסור חזי לוי, לעלייה בתחלואה ולעומסים בבתי החולים: "המילה קו אדום אינה אומרת שנפסיק לאשפז, הוריתי היום לפתוח בכל בית חולים עוד מחלקה", אמר. "היום מערכת הבריאות בישראל נותנת טיפול מהטובים בעולם המערבי, ככל שיהיו יותר חולים במצב קשה, רמת הקשב עלולה לרדת והדבר הזה אינו רצוי".

"הוספנו מיטות בשביל שאת החולים נוכל לאשפז ויש עוד מחלקות שאמורות להיפתח", הוסיף פרופ' לוי. "השאלה היא רמת הטיפול ומה 'ישלמו' חולים אחרים שנדרשים לטיפול. ללא ספק, ככל שיעלו החולים מעל 800 חולים קשה והקשב של הצוות יצטרך להיות מופנה לכל החולים, אנחנו נתקשה לתת טיפול ראוי".