חברת צוות הקורונה של פרופ' רוני גמזו ומנהלת האגף הכירורגי בבית החולים איכילוב, פרופ' עידית מטות, התייחסה הבוקר (שני) להחלטה על הסגר שיחל ביום שישי הקרוב למשך 3 שבועות לפחות. "עם ההחלטה על סגר נוסף - אני מרגישה אכזבה עמוקה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בציוץ שפורסם בעמוד הטוויטר של בית החולים איכילוב, נכתבה עמדתה של פרופ' מטות על הסגר הקרב: "בשבועות האחרונים הצטרפתי לפרויקט "מגן ישראל" וניסיתי לשנות מבפנים. כעת, עם ההחלטה לסגר נוסף, אני מרגישה אכזבה עמוקה. סגר הוא אסון, אינו מביא איתו פיתרון אלא הודאה בכישלון וצר לי שלא הצלחתי למנוע את ההחלטה".

תפקידה של מטות בצוות הקורונה הוא לרכז את המידע שמגיע מבתי החולים ברחבי הארץ, ולהרים דגל אדום בזמן אמת – אם הדבר נדרש. דבריה של מטות מגיעים לאחר דבריהם של מנכ"לי בתי החולים אמש, שאמרו כי בניגוד לטענות - בתי החולים אינם בקריסה.

מחלקת הקורונה בשיבא תל השומר (צילום: יוסי זליגר, פלאש/90 )
מחלקת הקורונה בשיבא תל השומר | צילום: יוסי זליגר, פלאש/90

הבוקר הבהירו מספר מנכ"לים את העמדה שהציגו בישיבת הממשלה הסוערת, וטענו כי דבריהם עוותו. "שיבשו את דבריי שנאמרו בישיבת הממשלה אתמול", אמר איתן וירטהיים, מנכ"ל בית החולים בילינסון. "אמרתי שאין זה תפקידם של מנהלי בתי חולים להחליט על צעדים כמו סגר. אלה צעדים חברתיים קשים שעליהם צריכים להחליט חברי הממשלה".

וירטהיים תיאר את המצב במחלקות הקורונה: "בכל בתי החולים מיטות טיפול נמרץ הופכות למיטות במחלקות קורונה. החולים של המחלקות הפנימיות לא נעלמים אלא נשארים, הדוחק מורגש והיכולת לקבל חולים לטיפול נמרץ כללי ירדה בכל הארץ. אני מתקשה להזדהות עם המושג 'קריסה' מכיוון שאני לא יודע מה הוא מתאר. באף שלב לא יקרסו הקירות ולא נמצא רופאים ואחיות שוכבים לנוח כי הם התעייפו - מי שמקבל טיפול בסטנדרט מעט נמוך יותר מזה שאליו אנו רגילים, אלה החולים".

קורונה בישרל (צילום:  Photo by Hadas ParushFlash90, פלאש/90 )
צילום: Photo by Hadas ParushFlash90, פלאש/90

גם פרופ' ארנון אפק, המשנה למנכ"ל שיבא, וחבר בצוות המקצועי המייעץ לפרופ' גמזו, אמר בשיחה עם N12: "השבוע נשבר שיא החולים הקשים ואנו מסתכלים על הנתונים הללו בדאגה עמוקה. לבתי החולים יש משמעות כפולה: זה דורש מאיתנו כמות גדולה יותר של צוות רפואי, בניגוד למה שהיה בגל הראשון. יש יותר עומס בבתי החולים כרגע, ולכן העלייה במספר החולים הקשים פוגעת בטיפול הכללי בתוך בתי החולים, וזה מה שמדאיג אותנו במיוחד". עם זאת, אמר אפק, על אף העומס המתמשך - בתי החולים אינם קורסים.

בבתי החולים בצפון ובירושלים, מורגשים בתקופה האחרונה עומסים כבדים יותר. על פי נתוני משרד הבריאות המעודכנים לבוקר זה, בבתי החולים שערי צדק והמרכז הרפואי לגליל בנהריה, מחלקות הקורונה נמצאות ב-120% תפוסה. בהדסה הר-הצופים בירושלים עומדים על 100% תפוסה ובבתי-החולים רמב"ם בחיפה וזיו בצפת, המחלקות מלאות ב-90%.

"התקדמות עצומה". אפק (צילום: מרים אלסטר / פלאש 90)
פרופ' ארנון אפק | צילום: מרים אלסטר / פלאש 90

ברמב"ם נאלצים להסתדר ללא 124 אנשי צוות שנמצאים בבידוד. ד"ר מיקי הלברטל, מנכ"ל בית החולים רמב"ם אמר לאחר ישיבת הממשלה: "אני לא משתמש במונח קריסה, אבל המצב מחייב סגר מיידי".