לאחר עיכובים רבים בגלל קשיי חקיקה בכנסת, איכוני השב"כ לטלפונים הסלולריים חזרו לפעול כפי שפעלו בשיאו של הגל הקודם של וירוס הקורונה. ל-N12 נודע כי מאז חזרו לפעול, נשלחו כבר עשרות אלפי הודעות לאנשים בדרישה להיכנס לבידוד ביתי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

רבים מהאזרחים שקיבלו את ההודעות הללו מבקשים לערער עליהן ומתקשרים למוקד משרד הבריאות בטלפון.  בשל העומס הכבד על המוקד זמני המתנה היו ארוכים במיוחד, ואף הובילו לניתוקי שיחות. במשרד הבריאות מדגישים כי הם פועלים באופן מיידי לשיפור המענה, אבל בינתיים - כל אזרח שקיבל הודעה שמורה לו להיכנס לבידוד חייב להיכנס לבידוד באופן מיידי, כל עוד לא קיבל אישור רשמי המבטל את הצורך בבידוד הזה.

ראש השב"כ נדב ארגמן (צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות)
ראש השב"כ נדב ארגמן | צילום: Yonatan Sindel/Flash90, חדשות

לאחר הביקורת על משרד הבריאות בנוגע ליעילות במניעת שרשראות ההדבקה, ביום רביעי שעבר אושרו איכוני שב"כ לסלולרי של חולי קורונה במתכונת מוגבלת. המהלך אושר בקריאה שנייה ושלישית בכנסת, והוא תקף למשך שלושה שבועות בלבד.

מרגע אישור החוק לשב"כ ניתן האור הירוק להתחיל ולהפעיל את מערך המעקבים על הטלפונים הסלולריים, ועד כה אלפי ישראלים לפחות נשלחו לבידוד - בהודעת אסאמאס. איכוני השב"כ שעקבו אחר מסלולם של חולי הקורונה, הופסקו בפעם האחרונה ב-10 ביוני. בעבר חשף ראש השב"כ נדב ארגמן בפני קבינט הקורונה – שבוצע שימוש אחד בלבד בטכנולוגיה המיוחדת במסגרת המאבק בהתפשטות הנגיף, וכי אין בכך תוחלת. 

קורונה תל אביב מסכות מסעדות (צילום: מרים אלסטר פלאש 90, פלאש/90 )
הקורונה ממשיכה להתפשט | צילום: מרים אלסטר פלאש 90, פלאש/90

אז נטען כי אין טעם לקדם את הנושא בחקיקה ראשית בכנסת, מכיוון שהדבר פוגע באמון הציבורי וחסר השפעה משמעותית על המאבק בנגיף בישראל. אולם כעת, עם העלייה המחודשת בתחלואה ובעקבות הקושי של משרד הבריאות לעקוב אחר החולים במסגרת החקירות האפידימילוגיות, הוחלט לחדש את הצעד והשב"כ כבר פועל.