אחד התינוקות של עדי ואביה ברנשטיין נולד עם גידול בריאה שלו. הרופאים בקריה הרפואית רמב"ם מעולם לא ראו דבר כזה, וביצעו ניתוח מורכב שבסופו - ניצלו חייו של התינוק בן היומיים. "לאורך כל הזמן רק חשבתי על כמה שאני רוצה לשמוע אותו בוכה", סיפרה האם, "ברגע ששמעתי את הצליל הזה נרגעתי".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"הכל החל כשהגענו לסקירת המערכות השנייה בשבוע ה-23", שחזרה עדי. "פרופ' זאב ויינר שליווה אותנו אז ומאז, ראה פתאום שאחד העוברים מציג נתונים לא רגילים. אחרי שבדק, בדק שוב וגם התייעץ - נמסר לנו שהתאום המוביל פיתח סיבוך נדיר בריאה שלו שעלול לגרום לו לקשיי נשימה לכשיוולד".

"זה היה הגידול הכי גדול שראינו אי פעם בכל שנות הקריירה שלנו"

המום שנצפה במהלך הבדיקות הוא גידול שפיר וגדול מאוד שהתפתח בריאתו של העובר. הגידול - שמידת נדירותו נובעת מהאופן שבו התפתח ומהגודל יוצא הדופן שלו - לא ניתן לטיפול לפני לידתו של העובר ולרוב מטופל באמצעות ניתוח בגילאי חצי שנה, שנה וקצת. "מדובר בגידול הכי גדול מסוגו שאני או עמיתיי ראינו אי פעם בכל שנות הקריירה שלנו", הסביר פרופ' זאב ויינר, מנהל מערך ההיריון והלידה ברמב"ם.

לפני כחודש ימים החלה להתפתח הלידה אשר הסתיימה בניתוח קיסרי מורכב. "לאורך כל הזמן רק חשבתי על כמה שאני רוצה לשמוע אותו בוכה", סיפרה ברנשטיין והוסיפה, "ברגע ששמעתי את הצליל הזה נרגעתי". למרות שהתאום המוביל, זה שנולד עם המום בריאה, בכה עם יציאתו מהרחם, מצבו הרפואי הצריך תמיכה נשימתית ולאחר שיוצב בחדר הלידה הוא הועבר להמשך טיפול בפגייה.

פגיית בית החולים רמב"ם (צילום: רמב"ם)
צילום: רמב"ם

"העובדה שמדובר בפג בן יומיים, במשקל של 2 ק"ג, עם כלי דם זעירים בקוטר של מילימטרים ספורים הפכה את ההליך למורכב ועדין מאין כמוהו", הסביר דר' מיכאל אורלובסקי, מ"מ מנהל מחלקת כירורגית חזה ברמב"ם אשר הוביל את הניתוח הנדיר. "כמעט ולא מתבצעים ניתוחים בגילאים הללו בגלל המורכבות של העניין. אנחנו שמחים לבשר שהניתוח הסתיים בהצלחה ומצבו של המטופל הקטנטן משתפר מיום ליום. אנו צופים שהוא יתפתח כמו ילד רגיל ויחיה חיים בריאים לחלוטין".

עם הגיעו לפגייה של בית החולים "רות" לילדים ברמב"ם, טופל הפג במסירות כשהוא מונשם ונזקק להשגחה וטיפול צמוד. בשל חומרת הממצא הריאתי, ולמרות משקלו הנמוך, בוצע הניתוח המורכב בפגייה, לאחר שמצבו של הפג התייצב. לאחר הניתוח הוא נזקק לטיפול נמרץ מורכב.

טיפול כזה מחייב את תמיכתו של צוות מומחים רב תחומי מיומן.

"בהדרגה השתפר מצבו של הפג עד שנגמל מסיוע נשימתי, למד לאכול, וערוך כעת לחיים בבית במצב מצויין", אמר פרופ' אמיר קוגלמן, מנהל טיפול נמרץ ילודים ופגים ברמב"ם ומוסיף, "מעבר לטיפול הרפואי, איפשרנו למשפחה להתמודד עם המורכבות של לידת תאומים, כאשר האחד מהם מחייב טיפול אינטנסיבי. זו התמודדות לא פשוטה אנושית ורגשית".

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il