במשרד הבריאות הורו לבתי החולים להפסיק את כל הטיפולים והניתוחים האלקטיביים (שאינם דחופים), בטענה שהמערכת מוצפת על ידי חולי קורונה. אך על פי הדיווח אמש (שני) במהדורה המרכזית, בתי חולים בארץ מדווחים כי המשרד מפרסם נתונים מטעים. בבית החולים שיבא טוענים כי התפוסה במחלקות הקורונה עומדת על 52% בלבד, בעוד במשרד טוענים כי המחלקה עמוסה ב-120% תפוסה.

 לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בכמה מבתי חולים ברחבי הארץ הודיעו שיצמצמו או יבטלו חלק מהטיפולים והניתוחים שאינם דחופים כפי שקרה בגל הראשון. במקביל משרד הבריאות פרסם היום את נתוני התפוסה במחלקות הקורונה, ומציג כביכול נתונים קשים. 130% תפוסה בבית החולים שערי צדק בירושלים, כך גם בהדסה עין כרם, בלניאדו מדווחים על 125% תפוסה. בבית החולים אסותא שבאשדוד דיווח משרד הבריאות על 103% תפוסה במחלקות הקורונה.

אך בבתי החולים טענו אתמול כי הדיווחים הללו של משרד הבריאות, רחוקים שנות אור מהמציאות ומטעים את הציבור. כך לדוגמא, באתר הרשמי של בית החולים שיבא, אחוז התפוסה עומד על 52% בלבד, הרחק מ-120% כפי שטוענים במשרד הבריאות. גורם בבית החולים אמר לחדשות 12 כי ישנן מיטות רבות פנויות ויש באפשרות בית החולים לקלוט עוד חולי קורונה רבים.

גם בהדסה עין כרם מתכחשים לנתונים האלה, שם טוענים שהם יכולים לקלוט עוד חולים, גם קשים ומורכבים - אם רק יינתן את התקציב לכך. במקביל לדיווח הזה, המצב בבתי החולים אכן מחמיר עם העלייה המאסיבית בנתוני התחלואה שהולכים וגדלים. עם זאת, בחלק מבתי החולים, בטח הגדולים - סורוקה וולפסון וכו' - אחוזי התפוסה במחלקות הקורונה נמצאות כעת סביב ה-50% בלבד. כלומר, יש באפשרותם לקלוט חולים מבתי החולים העמוסים בארץ, מהלך שטרם קורה.

בראיון לקרן מרציאנו אמש התייחס מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי למצב התפוסה בבתי החולים: "הוריתי היום לפתוח בכל בית חולים עוד מחלקה. השאלה היא רמת הטיפול ומה "ישלמו" חולים אחרים שנדרשים לטיפול. ללא ספק, ככל שיעלו החולים מעל 800 חולים קשה והקשב של הצוות יצטרך להיות מופנה לכל החולים, אנחנו נתקשה לתת טיפול אופטימלי".