לאן פני המאבק בקורונה - אחרי ישיבת קבינט הקורונה שהסתיימה ללא תוצאות? מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, התייחס הבוקר (שלישי) בריאיון לגלי צה"ל לאפשרות של הטלת סגר כללי במדינה כדי לבלום את התפשטות מגפת הקורונה. "סגר חלקי או סגר מוחלט הן עדיין אפשרויות", אמר. במקביל פורסמה בגלי צה"ל ביקורת חריפה של שרים מתוך הקבינט: "גמזו צריך עכשיו להתמודד עם המספרים האמיתיים והוא נראה קצת אובד עצות".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי העדויות מתוך קבינט הקורונה, משרד הבריאות לא הגיע עם מתווה מגובש וחבילת צעדים בניסיון למגר את התחלואה - ועל כן השרים לא הגיעו להסכמות. הממונה על הקורונה, פרופ' רוני גמזו, ונציגי משרד הבריאות טענו שהם צריכים עדיין לבצע עבודת מטה. הם לא הצביעו על צעדים מסוימים ולכן נאלצו לקבוע דיון נוסף שיתקיים מחר.

שרים בממשלה אמרו לכתבת גלי צה"ל מוריה אסרף וולברג: "מה שקרה אתמול בקבינט היה מביך. הדברים שנאמרו, נאמרו ברובם כבר בשבוע שעבר מול הטלוויזיות, סיסמאות ריקות ועקרונות רחבים בלי שום הצעה קונקרטית". לטענתם, הפרויקטור "לא מוצא שום דרך להוריד את המספרים ומסתכם רק בדיבור על הקלות וסגר מקומי".

פרופסור חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות (צילום: פלאש/90 )
מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי | צילום: פלאש/90

מנכ"ל משרד הבריאות: "לא חושב שגמזו אובד עצות"

בנוגע לטענות על בלבול בקרב מקבלי ההחלטות ועל התנהלותו של הממונה פרופ' גמזו, הדגיש הבוקר מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי: "גמזו עובד במרץ רב ובמסירות רבה עם כולנו כדי לגבש את הכלים ולהביא אותם. אני לא חושב שהוא אובד עצות, אנחנו מתמודדים עם נגיף, השיקול של הקלות או הגבלות מול הסיכוי לעלייה בתחלואה הוא כבד מאוד. אנחנו לא מחפשים לבוא ולהכביד על הציבור, אבל צריך לראות מה כל צעד יכול להביא".

במהלך הריאיון אמר לוי: "צריך לנסות ולראות אם ניתן להטיל סגרים או הגבלות במקומות שמראים באופן יציב תחלואה הולכת וגדלה - נדון בכל האפשרויות בדיון עם ראש הממשלה מחר". פרופ' לוי אף חזר על הערכתו מהימים האחרונים: "לא יהיה חיסון לקורונה בחורף הקרוב".

"יש דין ודברים על סגר בערים אדומות גם בין אנשי המקצוע", הסביר פרופ' לוי, "עלינו לדון מה יש בכלים שלפנינו כדי להוריד את התחלואה". עוד הוסיף: "הסגר הוא כלי שיכול להוריד את התחלואה, מאידך ברור לכולנו המחיר נשלם על סגר מוחלט. לאחר דיון עם מומחים מביאים ארגז כלים שבאמצעותו אפשר להוריד את התחלואה - האם זה יהיה סגר חלקי או מוחלט, או רק סגר על ערים אדומות? כל אלה עדיין אפשרויות שנצטרך לדון בהן במונחי עלות-תועלת".

המנכ"ל התייחס גם להחלטה לאפשר כניסת אלפי תלמידי ישיבות לארץ. "מדובר בהחלטה כבדה", אמר, "נקפיד על כך שכל מי שיגיעו יהיו תחת סגר מוחלט, גם לאנשים שאינם חולים מאומתים אבל עלולים לחלות -הם יהיו בסגר מוחלט".

יולי אדלשטיין (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
שר הבריאות אדלשטיין | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

פרופ' לוי הדגיש כי הגל השני עדיין לא נגמר. "אדלשטיין לא אמר שהתגברנו על הגל השני - אלא שיש התייצבות בהדבקה", אמר, "התחלואה עדיין איתנו, אנחנו בהחלט מתמודדים עם הצורך להוריד את התחלואה, ההידבקות והעומס שעלול להצטבר בבתי החולים ולפגום בטיפול בחולים. מוקדם לומר שהשתפרנו, יש אולי מקום לאופטימיות בכך שמקדמי ההדבקה מראים התייצבות".