משרד הבריאות עדכן את הנהלים הקובעים למי יבוצעו בדיקות קורונה, וקבע כי שוב יהיה ניתן לבדוק אנשים שבאו במגע עם חולים אך אינם סובלים מתסמינים - כולל טסים לחו"ל שיזדקקו להציג במדינת היעד בדיקה שלילית. כמו כן, מהיום (שני) רופא מומחה למחלות זיהומיות יוכל להפעיל שיקול דעת כדי לאשר בדיקה במקרים חריגים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לפי הנהלים החדשים, יבוצעו בדיקות לחסרי תסמינים שבאו במגע עם חולים מאומתים, כמו גם לעובדי בריאות הנמצאים בבידוד עקב חשיפה לחולה מאומת, וזאת כדי לקצר את משך בידודם. הטסים לחו"ל ייבדקו בהתאם למדינות היעד שלהם ולדרישותיהן. עוד קבעו במשרד הבריאות כי תינתן הקצאה נוספת לרופאים מחוזיים בלשכות הבריאות.

"בין העדכונים יש סעיף שמאפשר לטסים לחו"ל שאינם חולים להיבדק", הסבירה ד"ר גילי עופר-ביאלר, המנהלת הרפואית של מוקד הקורונה בקופת חולים "מכבי". "עד היום נאלצנו לשלוח אנשים לבצע בדיקות במעבדות פרטיות ועכשיו משרד הבריאות לוקח את הנושא תחתיו כך שקופת החולים תוכל לשלוח את מי שיבקש בדיקה כזו לצורך טיסה לחו"ל".

נוסעים לקראת המראה בנתב"ג (צילום: משה שי , פלאש/90 )
לקראת פתיחת השמיים: בדיקות לטסים לחו"ל | צילום: משה שי , פלאש/90

עוד בירכה ד"ר עופר-ביאלר על ההנחיות החדשות בנוגע לבדיקת עובדי הרפואה: "עדכון נוסף הוא הקלה לעובדי מערכת הבריאות שיוכלו להשתחרר מבידוד בטווח של 5 עד 8 ימים בלבד, אם יציגו שתי בדיקות שליליות. זו בשורה שיכולה להקל על בתי החולים שסובלים ממחסור בכוח אדם בשל חברי הצוותים הרבים שנדרשים לבידוד".

אתמול הנחה שר הבריאות יולי אדלשטיין להגדיל את מספר הבדיקות היומי ל-60,000, כחלק מהיערכות מערכת הבריאות לחורף. עלותו המוערכת של המהלך היא כ-4 מיליארד שקלים. "אני קורא לאזרחים, אם יש לכם סיבה להיבדק - אל תהססו", מסר אדלשטיין אתמול. "משרד הבריאות לא חוסך אמצעים ומשאבים בנושא ומוביל תוכנית של מיליארדי שקלים, כך שמערך הבדיקות לא יהווה חסם בטיפול במגפה".

בתוך כך, משרד הבריאות עדכן הערב כי אתמול אובחנו בישראל 884 נדבקים חדשים בקורונה, מתוך 12,149 תוצאות בדיקות שהתקבלו. מספר החולים שמצבם מוגדר קשה עומד כעת על 388, בהם 112 שנזקקים לתמיכה נשימתית. מספר המתים הכולל מפרוץ המגפה בישראל הוא 612.