פרסום ראשון: אחת הדרכים המרכזיות להילחם בהתפשטות הקורונה הוא מערך חקירות אפידמיולוגי יעיל שיצליח לאתר את כל החייבים בבידוד. במידה ואותם חייבים בבידוד ימשיכו לקיים אורך חיים רגיל הם עלולים להדביק את הסביבה והנגיף יתפשט במהירות. אך מה קורה אם למרות שהמדינה מצליחה לאתר אותם הם לא ממלאים אחר ההוראות ולא מקיימים את חובת הבידוד?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הערב (רביעי) במהדורה המרכזית חשפנו נתון מדאיג שצריך להדליק נורות אדומות במערכת הבריאות – 9,000 ישראלים שאמורים להיות בבידוד לא עושים זאת. המספר המטריד נחשף בהערכת המצב היומית של הממונה על המאבק בקורונה פרופ' רוני גמזו, שהתקיימה הבוקר עם נציגי מפקדת אלון של פיקוד העורף. במהלך הישיבה העלו אנשי פיקוד העורף את הבעיה וטענו כי מרבית הישראלים שלא מקיימים את חובת הבידוד אוכנו על ידי שב"כ.

פרופ' גמזו לא הכחיש את הנתון ובהודעה שנכתבה אחרי התייעצות עם המשטרה ופיקוד העורף מסר: איכוני השב״כ שמתקבלים נאכפים בהתאם לחייבי הבידוד שנרשמים במוקד קול הבריאות. מאחר ובמקרים רבים האזרחים מערערים על עצם האיכון בשל תאריכים שגויים, הם נמנעים להירשם עד להשגת מוקד השגות וערעורים. יחד עם זאת, במקרים בהם ידוע באופן ודאי על חייב בידוד שאינו נרשם במוקד, פרטיו מועברים למשטרת ישראל לצורך אכיפה.

מייבאים את הקורונה מחו"ל ולא נכנסים לבידוד

תחת ההקלות בסגר החליטו השרים שנתב"ג יישאר פתוח ואילו הטיסות שכבר נקבעו ימריאו וינחתו לפי המתוכנן. בשל העובדה שישראלים שחוזרים ממדינות אדומות מחויבים בבידוד לא אמורה להיות בעיה ואותם נוחתים לא צפויים להביא איתם את הנגיף. אך מתברר שאלפי ישראלים שחוזרים ממדינות אדומות שמחייבות בידוד של שבועיים ולא מצהירים על כך ומסכנים את הציבור.

על פי רשות האוכלוסין וההגירה כ-2,400 ישראלים שיקרו ובנחיתה בנתב"ג טענו כי הגיעו ממדינות ירוקות על אף שביקרו במדינות אדומות ובכך ניסו להתחמק מבידוד. בקרי הגבולות והתשאול הצליחו לאתר את כל הנוסעים ששיקרו ונגד חלקם הוגשה תלונה במשטרה.

נתב"ג (צילום:  יח"צ)
צילום: יח"צ

גורמים ברשות האוכלוסין אומרים כי לאחר החג הקנס שיקבל מי ששיקר שהגיע ממדינה ירוקה ובפועל הגיע ממדינה אדומה יעלה ל-500 שקלים. אולי כך תושג ההרתעה הרצויה.