הורים צעירים הגישו תביעה נגד בית החולים "סורוקה", ובה טוענים שלידת בניהם התאומים נוהלה בצורה לא תקינה שגרמה למות אחד הבנים, 20 שעות לאחר שנולד בניתוח קיסרי. לטענתם, הניתוח וההליכים שקדמו לו בוצעו ברשלנות ופטירת התינוק הייתה יכולה להימנע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

א' הרתה לראשונה בגיל 24 באמצעות הפריית מבחנה. ברחמה היה זוג תאומים עם שלייה משותפת, לכן הקפידה על מעקב סדיר במרפאת הריון בסיכון. בשבוע ה-24 להריונה תקפו אותה כאבי בטן פתאומיים ולכן ניגשה לעשות בדיקות בבית החולים "סורוקה". התאומים ברחמה נראו חיוניים, אך ההורים טוענים שבבדיקת אולטרסאונד שעשתה התגלו סימנים ברורים של התחלת לידה מוקדמת. א' קיבלה תרופות ונשארה באשפוז עוד מספר ימים, במהלכם זיהו שהיא נכנסה ללידה מוקדמת, אותה ניסו לדחות.

בכתב התביעה שהגישו לבית משפט המחוזי מרכז, טוענים ההורים שכבר בשלב הזה של האשפוז היו אמורים הרופאים להבחין בהרעה שחלה במצבה ובמצב העוברים, ולבצע ניטור רציף של קצב לב העוברים.

סיבוך  בלידה  אילוסטרציה (אילוסטרציה: 123rf)
סיבוך בלידה. אילוסטרציה | אילוסטרציה: 123rf

לאחר מתן הסבר לא' על הסיכונים והיתרונות בלידה נרתיקית או קיסרית במצבה, ביקשה א' לעבור ניתוח. הרופאים החליטו לחכות להתקדמות נוספת לפני הניתוח, אבל לא הספיקו והלידה של התאום הראשון התרחשה במהירות בחדר בו אושפזה א'. התאום הראשון נולד במצב סביר יחסית לאורך ההריון, והרופאים החליטו להמשיך בהליך של יילוד נרתיקי עם תוספת של פיטוצין לשם הגברת צירי הלידה. ההורים טוענים כי למרות ההנחיה שנקבעה להמשך הטיפול, לא בוצע ניטור רציף ומסודר של קצב לב התאום השני והרופאים הסתפקו שוב בהסתכלות על הדופק העוברי מדי פעם באולטרסאונד.

בכל הריון מתחילה השלייה להתנתק לאחר לידת התינוק, ולכן במצב של הריון תאומים עם שליה משותפת גדל הסיכון שהליך זה יתחיל עוד בטרם נולד התאום השני. משמעות הדבר היא ירידה באספקת הדם לתאום השני וסיכון משמעותי למצבו. לפי הרישום הרפואי, הרופאים המשיכו בלידה נרתיקית אך רק שהבינו שחלה האטה בקצב ליבו של התאום השני הוכנסה א' לניתוח.

הרופאים המתמחים שניתחו את א' התקשו לחלץ את התאום השני, והמומחה הכונן נקרא לחדר הניתוח וחילץ את התינוק לאחר 12 דקות, פרק זמן הארוך מהמקובל. בשל העיכוב נולד התאום כשהוא ללא רוח חיים ועבר החייאה מלאה עוד בחדר הלידה. לאחר 20 שעות בהן היה במצב קשה מאוד, נפטר התינוק.

עו"ד קרן כהן
עו"ד קרן כהן

"מדובר במקרה עצוב ומקומם כאשר התוצאה הטרגית הייתה יכולה להימנע", ציינה עורכת הדין של ההורים קרן כהן, "בניגוד למתחייב, לא בוצע ניטור אלקטרוני אחר קצב לב העוברים שעות לפני לידתם ובכך הוחמץ זיהוי המצוקה העוברית בה היה שרוי התאום השני. גם לאחר לידת התאום הראשון, לא נערך ניטור אלקטרוני אחר קצב לב העובר של התאום שנשאר ברחם ושוב החמיצו הרופאים את ההזדמנות לאתר את המצוקה העוברית בה הוא היה שרוי ולפעול במהרה כדי לחלצו בניתוח קיסרי. גם כאשר האם נשלחה לניתוח קיסרי דחוף (באיחור ניכר), בשל חוסר מיומנות של המנתחת נשאר העובר ברחם למשך דקות ארוכות מחוסר בחמצן ולא היה לו שום סיכוי לשרוד".

תגובת בית החולים סורוקה: "אנו לומדים את כתב התביעה, ונגיב כמקובל כחלק מההליך המשפטי". 

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il