מגפת הקורונה אילצה אותנו להיסגר בבתים במשך תקופה וכעת כשאנחנו יכולים לצאת, אנחנו נאלצים לנקוט אמצעי זהירות בשטחים ציבוריים. אם עד עכשיו הבית שלנו נחשב למקום בטוח, כעת, כשאנחנו יוצאים ועלולים להביא את הנגיף חזרה הביתה איתנו, עלינו להיות זהירים גם בבית.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

לפי מחקר שפורסם על ידי האגודה האמריקאית למיקרוביולוגיה, נראה כי יש חדר אחד בבית שעלינו להיות הכי זהירים בו – חדר השינה. לפי החוקרים, נראה שהמצעים שלנו עלולים להיות קרקע פורייה לחלקיקי הנגיף, אם אתם, או בן משפחה שלכם נדבק בנגיף.

לנקות ולחטא היטב, גם אם מדובר בנשא א-סימפטומטי

המחקר, שפורסם בכתב העת המדעי mSphere, כלל בדיקת דגימות מחדרים שונים בבתי חולים בעיר צ'נגדו בהם שהו חולי קורונה. החוקרים מצאו כי 40 אחוז מהמשטחים בחדרים נגועים בנגיף הקורונה. האזורים הכי מזוהמים בנגיף היו המעקה של המיטה (54 אחוז), הכריות (50 אחוז) והמצעים (50 אחוז). יש לציין כי החדרים הללו עברו ניקוי וחיטוי ואילו חדרי שינה רגילים בבית, לא עוברים ניקוי וחיטוי מוקפדים כמו שנהוג בבתי חולים, כלומר הסיכון בבית אף עשוי להיות גבוה יותר.

עוד ב-mako בריאות:
>> "הכיתי באגרופים וברגליים על המכשיר"
>> רופאת עור: אלה 3 האזורים שאתם חייבים לסבן
>> פיתוח ישראלי: עגבנייה שנאבקת במחלות

החוקרים ציינו בנוסף כי באחד החדרים שנבדקו שהה מטופל א-סימפטומטי ובכל זאת נמצאו לפחות ארבעה משטחים עם חלקיקי הנגיף, מה שלפי החוקרים ממחיש עד כמה חשוב לנקוט אמצעי זהירות כשאתם בקרבתו של נשא של נגיף שלא מראה תסמינים; לשמור על מרחק של שני מטרים, לעטות מסכה ולשטוף ידיים לעתים קרובות. כמו כן, חשוב לנקות היטב את חדר השינה אם שהה בו נשא של הנגיף, ללא קשר אם הראה תסמינים או לא.

אישה ישנה במיטה (צילום: Leszek Glasner, ShutterStock)
לנקות את הסדינים גם אם מדובר בנשא א-סימפטומטי | צילום: Leszek Glasner, ShutterStock

אז אם אתם או בן משפחה שלכם חלה בקורונה, חשוב להפריד את המצעים המלוכלכים של מי שחלה בקורונה מכביסה של אנשים אחרים בבית ולכבס אותם בנפרד.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (07.07.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.