פיתה עמוסה בפלאפל עם טחינה נוטפת יכולה להיות ארוחת צהריים מנחמת, בייחוד בתקופה הנוכחית שבה אנחנו כל כך זקוקים להנאות קטנות. אבל האם אכילה בדוכנים המהירים חושפת אותנו להידבקות בקורונה?

נתחיל מהבשורה המעודדת: "הסיכוי שנגיף הקורונה יעבור באמצעות מזון - קלוש", מרגיעה ד"ר מרינה תמיר,  זיהומולוגית ופארמקולוגית. "למרות זאת, מכיוון שתמיד כדאי ללכת על הצד הבטוח, והיות שעדיין אין מספיק עדויות מחקריות בנושא, כדאי להקפיד על כללי היגיינה הדוקים כשמגיעים לאכול בדוכני המזון המהיר. כדאי גם לזכור שהנגיף יכול לעבור בין בני אדם, כלומר גם בעת מפגש עם המוכר או עם סועדים אחרים".

מעבר לסיכוי (הקלוש כאמור) להידבק בקורונה באמצעות מזון, ד"ר תמיר מבקשת להזכיר שיש עוד כמה סיבות טובות לשמור על כללי היגיינה, בעיקר כשאוכלים מזון מהיר, שלרוב נחשב רגיש יותר לקלקול: "מחלות מעיים ושלשול שכיחים מאוד בתקופת הקיץ החמה, שבה מזון נוטה להתקלקל ולצבור יותר חיידקים. חיידקים כמו סלמונלה, שיגלה ואי קולי יכולים לגרום לתופעות קשות ובמקרים חמורים אף לתמותה. כדאי להביא את זה בחשבון כשניגשים לקנות פלאפל בפיתה או מזון אחר שנמכר בדוכן".

View this post on Instagram

A post shared by PLANT BASED / Thess (@plantbasedbythess) on

> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

ד"ר תמיר מפרטת מספר טיפים שיסייעו לכם להישמר מפני קורונה וגם מפני מחוללי מחלה אחרים. שימו לב:

בקשו מהמוכר להשתמש בכפפות נקיות

הבעיה העיקרית בשימוש בכפפות היא העובדה שעטייתן עשויה לייצר אשליה שבדוכן מקפידים על תנאי היגיינה מחמירים, בעוד שפעולה זו לא תמיד מעידה על כך. כך לדוגמה, אם המוכר נוגע בכסף ומיד לאחר מכן משתמש באותן כפפות כדי למלא לכם את הפיתה, לכפפות אין שום יתרון. שטרות ומטבעות כסף עוברים עשרות ידיים ביום, מה שחושף אותם לחיידקים ונגיפים ולכן אחרי שנוגעים בהם חשוב לחטא את הידיים. לכן, כשמכינים לכם את המנה, אל תתביישו ובקשו מהמוכר להחליף כפפות או פשוט לשטוף ידיים ולוותר עליהן.

העדיפו סלטים בחומץ

חיידקים ונגיפים מתקשים להתקיים בסביבה חומצית. את העובדה הזאת כדאי לכם לזכור בפעם הבאה שאתם מבקשים לשלב סלט מיונז או חומוס בפיתה שלכם. במקום זה, עדיף לבחור בחמוצים, בכרוב כבוש ובכל סלט אחר שמכיל הרבה לימון או חומץ. 

"אם המוכר נוגע בכסף ומיד לאחר מכן משתמש באותן כפפות כדי למלא לכם את הפיתה, לכפפות אין שום יתרון. אל תתביישו ובקשו מהמוכר להחליף כפפות או פשוט לשטוף ידיים"

View this post on Instagram

A post shared by Anne Travel Foodie (@anne_travel_foodie) on

הימנעו משימוש בבר סלטים בהגשה עצמית

ואם כבר מדברים על סלטים, ד"ר תמיד מציינת שלאחרונה משרד הבריאות אסר על שימוש במזנוני סלטים לשימוש חופשי. ההיגיון שעומד מאחורי ההחלטה הזאת קשור לכך שידיים רבות נוגעות באותה כף הגשה, מה שחושף את הסלטים לחיידקים ולכל דבר אחר שעלול לזהם אותם.

עוד ב-mako בריאות:
>> "הכיתי באגרופים וברגליים על המכשיר"
>> רופאת עור: אלה 3 האזורים שאתם חייבים לסבן
>> פיתוח ישראלי: עגבנייה שנאבקת במחלות

העדיפו לשבת בחוץ

נכון שחם עכשיו והמזגן בתוך מזנון הפלאפל הופך את החוויה להרבה יותר מהנה, אבל זכרו שבאוויר הפתוח הסיכוי להידבק בקורונה נמוך יותר. אם פחות מתאים לכם הסידור הזה, תמיד תוכלו לקחת טייק אוויי ולאכול בבית.

ושיהיה בתאבון!