המדינה בסגר - ומספרי החולים ממשיכים להיות גבוהים: לאחר צאת השבת, עדכנו הערב (שבת) במשרד הבריאות את נתוני החולים. 8,221 בני אדם נוספים אובחנו כנשאי קורונה ומספר החולים הפעילים עומד על 67,628. מספר המונשמים עלה ל-200 - כאשר 19 מונשמים נוספו בתוך פחות מיממה. נתניהו פרסם סרטון ובו קרא למנוע תפילות המוניות ביום הכיפורים - והודה בטעויות שהובילו לסגר השני.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בסרטון שפרסם נתניהו אמר: "האם נעשו טעויות בדרך? בוודאי. ההחלטה שלנו לפתוח את אולמות השמחות מהירה מדי, ואולי גם ההחלטה לפתוח את כלל מערכת הלימודים". ראש הממשלה אמר דברים דומים במסיבת העיתונאים ביום חמישי, שעות לפני כניסת הסגר המחמיר - ועם הערב, בצאת השבת, חזר על טענתו.

מיד לאחר מכן הפנה אצבע מאשימה כלפי יו"ר ועדת הקורונה, ח"כ יפעת שאשא ביטון, מבלי לנקוב בשמה. "ההחלטות הפופוליסטיות בכנסת לבטל את ההגבלות שהטילה הממשלה לאחר שראינו שהתחלואה עולה – שגויה לחלוטין. מקהלת 'הכול סבבה' כל ערב באולפנים שאמרה שזה בסך הכל שפעת עם יחסי ציבור ולא צריך לציית ושזה סתם הגזמות – זה תרם לפרימת כל המשמעת הציבורית והציות להנחיות של משרד הבריאות".

נתניהו: "הסגר קשה אבל אין ברירה"

בתחילת דבריו אמר נתניהו: "אנחנו בעיצומה של מלחמה עולמית ומגפה עולמית. בגל הראשון היינו בין המדינות הראשונות לסגור את השמיים ולהטיל סגר כללי על המדינה. בגל השני מדינות כבר עשו סגרים גדולים על מחוזות נרחבים בתוכן, אנחנו המדינה הראשונה שעושה סגר כללי על כלל המדינה, ואני מאמין שעוד מדינות יבואו בעקבותינו. אנחנו פועלים בשלושה שלבים. שלב ראשון – סגר, שלב שני – שגרת קורונה עם בדיקות מהירות, שלב שלישי – חיסון".

בהתייחסות להגבלות החדשות אמר: "השלב של הסגר הוא קשה, אני יודע את זה, אבל אין ברירה. יש לנו כ-1,400 מתים, מאות חולים קשים, בתי החולים שנאנקים, צעירים שנדבקים ויהיו אחר כך עם תופעות לוואי לכל החיים, ולכן צריך לפעול. אנחנו שמענו את המומחים, והיו כאלו שחשבו שצריך להשאיר את הכלכלה פתוחה – אבל לדעתי וברוב קולות השרים הסכימו איתי, זה לא נכון וצריך סגר מלא".

עוד הוסיף נתניהו פנייה לאזרחים ואמר: "גם אם יש אלה שמפרים את ההנחיות – אל תלכו שבי אחריהם. אני מבקש מכם מה שביקשו הרבנים, מה שביקש חברי אריה דרעי ואני מבקש מכם כראש ממשלת ישראל שמתפלל כל יום כיפור בבית הכנסת – אל תלכו השנה לבתי הכנסת, תתפללו בחוץ. ונשמרתם על נפשותיכם".

"בספטמבר מתו מקורונה יותר ממה שמתו בכל השנה שעברה משפעת"

ראש שירותי בריאות הציבור, פרופ' שרון אלרעי פרייס

על פי נתוני משרד הבריאות, מחצות אובחנו עוד 3,754 חולים. מספר הנפטרים עלה ל-1,417 - מתוכם עשרה מאז חצות. מספר החולים המאומתים מפרוץ המגפה בישראל עומד על 226,586, מתוכם 157,523 כבר החלימו. אתמול בוצעו 61,101 בדיקות, ו-13.5% נמצאו חיוביות.

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין פרסם גם הוא הודעה ובה התייחס למפגינים: "אני קורא לאזרחי ישראל - אל תיקחו דוגמה מהמפגינים הערב. הם ניצלו משיכת זמן בכנסת כדי להזיק לבריאותם ולבריאות הסובבים אותם. בעזרת ה' ביום שלישי נסיים את החקיקה וגם ההפגנות יוגבלו. אנחנו בערב יום כיפור. בואו נשמור זה על זה, נקפיד על הנחיות הסגר. זו ערבות הדדית. שבוע טוב".

ראש שירותי בריאות הציבור, פרופ' שרון אלרעי פרייס, התראיינה הערב לרינה מצליח ב"פגוש את העיתונות" והתייחסה למספרי החולים - ולהתקהלויות. "אנחנו בונים אסטרטגיה ברורה לפי שלבים מהסגר - מה ייפתח מתי, לפי מדדי תחלואה ולא לפי תאריך". בהתייחסות להפגנות אמרה: "אני תומכת במהלך שימנע התקהלויות באשר הן. גם אם יש משהו שמותר, לא חייבים בעת הזו לעשות אותו".

"הדגש צריך להיות מרחקים של שני מטר - כשנסעתי לכאן ראיתי אנשים על הכבישים ועל הגשרים עומדים במרחקים ועושים זאת בצורה בטוחה", הוסיפה. "אני לא מדברת על התוכן אלא האופי. התקהלות במקום סגור זה עוד יותר מסוכן, התקהלות עם אוכל ובלי מסכות זה עוד יותר מסוכן".

על הדיונים שהובילו לסגר אמרה: "כל הזמן מנסים לאזן בין בריאות, חברה וכלכלה. מאוד ניסינו להימנע מהסגר אבל בשיעורי תחלואה כאלה זו ההחלטה. בחודש ספטמבר בלבד מתו מקורונה יותר אנשים ממה שמתו משפעת בעונה שלמה בשנה שעברה".