מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי הבהיר כי אם יוחלט להטיל סגר כללי בתקופת החגים, הוא יימשך כחודש ולא פחות. הוא הסביר שלסגר של שבועיים בלבד אין אפקטיביות. את הדברים אמר לוי בדיון שקיים אתמול בזום עם מנכ"לי בתי החולים, שבו רובם אמרו לו כי הם חושבים שנדרש סגר כללי כדי להתמודד עם התחלואה הגוברת. "סגר של שבועיים או שלושה לא יספיק כדי לעשות שינוי", ענה להם בהסכמה לוי. "יידרש סגר של חודש". על שיחת הזום שהתקיימה דיווחנו לראשונה במהדורה המרכזית אמש. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

גורם המעורה בפרטי הישיבה סיפר כי היא הייתה סוערת במיוחד. מנכ"לי בתי החולים קראו למנכ"ל המשרד לקדם את כניסתו לתוקף של סגר כללי במדינה. לדבריהם: "ככל שהסגר ייכנס לתוקף מוקדם יותר, כך גובר הסיכוי שנוכל להסתפק בסגר קצר יותר". למול הדעות האלו, מנהלת בית החולים וולפסון, ד"ר ענת אנגל, סברה בדעט מיעוט שאין צורך בסגר.

בישיבה שהתקיימה, מנכ"לי בתי החולים תקפו בחריפות את התנהלות הדרג הפוליטי: "כל הצעדים שרוצים לבצע אותם נעצרים ברמה הפוליטית. ההחלטות צריכות להיות מקצועיות ולא פוליטיות וכעת נדרשים צעדים משמעותיים". לדברי חלק מהמנהלים, תוכנית הרמזור הגיעה מאוחר מדי ואינה אפקטיבית כיום.

בית חולים וולפסון (צילום: Elvenking89/ויקיפדיה)
בית החולים וולפסון. המנהלת שלו הייתה בדעת מיעוט נגד סגר | צילום: Elvenking89/ויקיפדיה

"קריסה לא מגיעה ביום אחד, זה תהליך הדרגתי שכבר היום מורגש במחלקות בתי החולים", אמר אחד המנהלים. "מספיק להשתמש במילים יפות - יש להטיל סגר כמה שיותר מוקדם, כך הוא יהיה יותר אפקטיבי".

אחד ממשתתפי הישיבה סיפר: "כל מנהלי בתי החולים דיווחו על עומסים גדולים, מיטות טיפול הנמרץ מלאות והיכולת שלנו לטפל בחולי הקורונה הולכת ומדלדלת. הבענו תרעומת על כך שלא נעשו עד כה מהלכים דרמטיים לבלימת המחלה, למרות העלייה במספר הנפטרים. המשתתפים בדיון התרעמו על כך שהצעדים שקורים בפועל לא מהווים שום בלם למספר החולים והמתים".

שביתה במערכת החינוך (צילום: דנה עדידי)
כיתה ריקה. שוקלים לסגור מוסדות חינוך | צילום: דנה עדידי

לצד זאת, אמש דיווחנו גם כי במשרד הבריאות מתלבטים כיצד להיערך לחגים שיחלו בשבוע הבא. בין הצעדים שנשקלים כדי להתמודד עם התחלואה: סגירת כבישים, סגירת מוסדות חינוך בפרק הזמן של החגים וסגירת עסקים ומסעדות.