עד שיימצא חיסון לקורונה, במכללת שנקר טוענים כי הם הצליחו לפתח חומר שיהפוך את המסכה המוכרת לכזו שלא רק שתקשה על הנגיף לחדור – אלא גם תשמיד אותו באופן אקטיבי. עדיין לא הוכח מדעית שהפיתרון אכן עובד, אך במכללה תולים בגילוי תקוות גדולות. "המסכות הרגילות הן רק פילטרים. אנחנו יודעים שהיעילות של המסכה הרגילה היא בערך 80-90 אחוז, 90 אחוז. הן לא קוטלות, הן רק מסננות. לנו יש כאן שלוש שכבות קטילה", הסביר ל-N12  פרופ' שמואל קניג, דיקן הפקולטה להנדסה במכללת שנקר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הפיתוח הוא עדיין המסכה החד-פעמית המוכרת והידועה לשמצה. אך אחרי טיפול קצר היא תיכנס לתמיסה אנטי-ויראלית שרקחו במכללת שנקר, שנועדה להפוך אותה למסכה קוטלת. ברגע שהמסכה מוכנה לשימוש, הצבע שלה משתנה לירוק.

אישה חובשת מסכה (צילום:  progressman, shutterstock)
צילום: progressman, shutterstock

"החומר הזה למעשה כולל יונים שנקראים אמוניום רבעוני. יש סדרה גדולה של חומרים כאלה שנקראים חומרי חיטוי וזה הוכח שבריכוזים מאוד נמוכים הם קוטלים את הנגיף הזה", הסביר ד"ר איתן ישראלי, מיקרוביולוג, חוקר באונברסיטת תל אביב.

החומר עצמו לא מזיק כלל, הוא גם מאושר לשימוש על-ידי מנהל התרופות האמריקאי. לפי אנשי המעבדה בשנקר ניתן יהיה גם לכבס את המסכה ולהשתמש בה פעמים רבות והציפוי יישאר.

הפיתוח המדובר עוד לא הוכח מדעית כנגד הקורונה. בשנקר ממתינים לניסוי ובמקביל גם למענק מהרשות לחדשנות שיאפשר להם לייצר באופן תעשייתי מסכות להמונים. אז אם זה באמת נכון, היינו רוצים שכל המדינה וכל העולם כבר יתחילו לחבוש את המסכה הזאת.

"יש לנו חזון אפילו יותר גדול", הדגיש פרופ' קניג. "תאר לעצמך שכל הפילטרים במטוסים, הפילטרים במכוניות, הפילטרים במיזוג האוויר של המעבדה הזאת, כל הפיטלרים יהיו מצופים בחומר הזה".

מיטב המוחות בעולם חושבים בימים אלה איך לשפר את חוויית עטיית המסכות שלצערנו הביקוש להן יישאר גם לאחר החיסון. מיזם עצמאי ברשת מפתח את המסכה השקופה שנדבקת לפנים, מאפשרת לראות את האדם שמאחורי המסכה וגם לא לוחצת באוזניים. בחברת LG צפויים להוציא לשוק בקרוב את המסכות עם המאוורר המיניאטורי.