פרסום ראשון: מאז התפרצות הגל הראשון של נגיף הקורונה בישראל, סבלו הקשישים בבתי האבות מטיפול לקוי בכל הקשור לבדיקות, מניעת תחלואה ומניעת תמותה. אז החלו אנשי מד"א לבצע בדיקות לקשישים, תוך סיכון גבוה לבריאותם. למרות ההצלחה היחסית, יצאו במשרד הבריאות במכרז למציאת חברה חדשה שתיקח על עצמה את הטיפול בבדיקות לאוכלוסייה המבוגרת ובמד"א החליטו שלא להגיש מועמדות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הבדיקות לקשישים בבתי האבות בוצעו על ידי מד"א במסגרת פרויקט "מגן אבות ואימהות" אותו הוביל פרופ' רוני גמזו עוד לפני שמונה לפרויקטור הקורונה הראשי, והפעילות הזאת נחשבה לאיכותית והצליחה בין היתר באמצעות הבדיקות להוריד את התחלואה והתמותה של הקשישים בבתי האבות. ובכל זאת אנשי מד"א יפסיקו לבצע את הבדיקות המשמעותיות האלה.

בית אבות קורונה (צילום: אנה קפלן, פלאש/90 )
צילום: אנה קפלן, פלאש/90

משרד הבריאות החליטו לפרסם מכרז לביצוע הבדיקות, ולמכרז הזה יכולים לגשת גורמים נוספים, כולל גופים פרטיים. בין היתר ניגשו למכרז גם חברות כוח אדם. במד"א החליטו שלא לגשת בכלל למכרז.

גורם בכיר בארגון העביר ביקורת על קיום המכרז: "אנחנו גוף ההצלה הלאומי של ישראל, ולמרות זאת - אנחנו לא מקבלים תקציב מהמדינה. בפרוץ הגל הראשון, נכנסו תחת האלונקה, והאנשים שלנו סיכנו את עצמם ונלחמו במקומות הכי מסוכנים כמו למשל בתי האבות".

קורונה בישראל (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
צילום: נתי שוחט, פלאש/90

"הבדיקות בבתי האבות הכניסו כסף למד"א, וזה היה קריטי בתקופה שבה הכנסות אחרות נפגעו", המשיך הבכיר. "עכשיו המדינה מתנערת מאיתנו, ומעבירה את האחריות לבדיקות החשובות לגורמים שאין להם את הידע והניסיון הדרושים".