חודשים לאחר שפרצה המגפה בישראל, משרד הבריאות שלח היום (ראשון) לבתי החולים בארץ עדכון רשמי ומחייב בנוגע להנחיות כיצד להגדיר חולי קורנה במצב קל, בינוני - וקשה. "המטרה היא ליצור אחידות הגדרות בתוך בתי החולים", נכתב. המסמך פורסם ימים אחדים אחרי שרופאה בכירה בבית החולים איכילוב חשפה ב-N12 כי מספר החולים הקשים נמוך בהרבה מהנתונים שמתפרסמים.

המסמך המלא:  

על פי המסמך, חולה קורונה במצב קל יוגדר כאשר יופיעו סימפטומים של חום, שיעול, חולשה, אובדן טעם וריח. חולה בינוני יוגדר כאשר תתקבל אבחנה קלינית או רנטגנית של דלקת ריאות הנגרמת כתוצאה מהנגיף. חולה במצב קשה יזוהה כאשר קצב נשימותיו יהיה מעל 30 לדקה וכן ריווי חמצן בדם של 93% ומטה. 

במסמך זה נוספה קטגוריה רביעית - אחת מעל קשה שנקראת כעת "קריטי/מונשם". עד היום לא היו הנחיות ברורות בנושא, ובתי חולים הגדירו חולי קורונה קשים באופן שונה האחד מהשני. על פי המסמך המעודכן, חולה מונשם/קריטי הוא חולה אשר זקוק לתמיכה נשימתית ובעל פגיעה קשה בתפקוד מערכתי: הלם, פגיעה לבבית, פגיעה כבדית או פגיעה כלייתית.

קורונה בישרל (צילום: נתי שוחוט פלאש 90, פלאש/90 )
עד היום לא היו הנחיות ברורות בנושא | צילום: נתי שוחוט פלאש 90, פלאש/90

"ההגדרה הנוכחית מבוססת על ההגדרות מטעם ארגון הבריאות העולמי ומאמרי סקירה בעיתונים מובילים בעולם", נכתב במסמך ששוגר למנהלי בתי החולים. "הגדרה מוסדרת תאפשר לבצע ניתוב מותאם של מאושפזים ומשאבים על בסיס העומסים והצרכים המדויקים בבתי החולים".