מחירי בדיקות הקורונה הפרטיות: החל מיום שלישי הבא, 1 בספטמבר, קופות החולים לא יבצעו עוד בדיקות קורונה בחינם למבוטחים שטסים לחו"ל. מאותו מועד, הנוסעים הם אלה שיממנו את הבדיקות – כשבדיקה שלילית תקנה להם למעשה כניסה כמעט לכל מדינה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

עד כה, משרד הבריאות לא אפשר לבתי חולים למכור בדיקות קורונה פרטיות, אך בשל פתיחת השמיים והתנגדות קופות החולים לבצע בדיקות קורונה גם לטסים לחו"ל, יתאפשרו גם בדיקות פרטיות. אלא שמחירי הבדיקות בבתי החולים השונים צפויים להיות גבוהים. 



"במסגרת הבדיקה שאנחנו עורכים, אנחנו בודקים אם הווירוס נמצא והאם היה בעבר איתות לזיהומים שהנבדק נחשף אליהם", אומר פרופ' נדיר ארבר, מנהל המרכז לרפואה מונעת בביה"ח איכילוב שעורכת בדיקות קורונה. "זה משהו שחשוב לדעת".

 "אנחנו בודקים גם את רוויון החמצן שיש בדם – אחד הסמנים שמנבאים את ההידבקות בווירוס ובמיוחד את ההידרדרות. בנוסף יש מדד שמנבא מה הסיכוי שמצבו של חולה קורונה ידרדר", הוסיף פרופ' ארבר.

כשנשאל האם עלות הבדיקה אינה יקרה, אמר: "590 שקלים על הדברים שפירטתי הם לא סכום גבוה. חשוב לעשות את הבדיקה הנכונה ולא סתם לעשות וי על בדיקת קורונה. מה שחשוב זו האיכות. מי שכבר נוסע לחו"ל שווה לו להשקיע. שיוודא שהוא בטוח ושגם כשיגיע למקום היעד לא יחזירו אותו כי אין לו מסמכים כמו שצריך".