הוא מנגן על מגוון כלים, שר ומצייר - למרות כל התחזיות שניבאו כי לא יאריך חיים בעקבות גידול סרטני במוח. לפני שנה בדיוק רועי לבן (40) החל במסע להחלמה – הוא עבר טיפולים קשים, פוטר מעבודתו ואיבד את חושי הטעם והריח. היום הוא נקי לחלוטין מגרורות והאמנות היא התרפיה שלו. "זה פשוט הרגיע אותי, למרות שהגוף היה מאוד חלש ועייף", הוא תיאר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הכל התחיל כשלבן החל להרגיש כאבי ראש וסחרחורות. חוסר המיקוד שלו והעייפות הקשה הובילו לפיטוריו ממקום עבודתו. בבדיקת MRI שעשה אובחן גידול מסוג גליובלסטומה, סרטן המוח הנפוץ והאגרסיבי ביותר, שמדי שנה מאובחנים בו כ-200 חולים בישראל. הרופאים ניבאו שנותרה לו עד שנה וחצי לחיות. רועי, אב לשניים, שמסלול חייו היה מאד ברור - החל מסע חדש, שידע איך הוא מתחיל אבל לא כיצד ייגמר.

התקופה הקשה כללה בין היתר ניתוח שבו הוסר 98% מהגידול ממוחו, הקרנות וכימותרפיה שגרמו לו להתקפי זעם רבים ולכאבים חזקים בכל הגוף. "היה קשה אבל המשפחה מאוד עזרה", סיפר רועי. הוא איבד את חושי הטעם והריח, איבד את השמיעה באוזן אחת וגם הרבה ממשקלו. 

כל ציור הוא כמו לידה מחדש

לפני תשעה חודשים הוא החל להיות מטופל באופטיון, הקסדה שפותחה בישראל ונלחמת בסרטן באמצעות תדרים חשמליים. בביקורו האחרון אצל הרופא לפני מספר שבועות, הוא נדהם כשהתבשר שהוא נקי לחלוטין והגידול נעלם כלא היה.

רבים במצבו של רועי אינם מסוגלים לתפקד ולעשות פעולות בסיסיות. חלקם משותקים, מסוגרים ומתבודדים. אך רועי, בזכות כוח הרצון, נלחם נגד כל הסיכויים והחל לצייר. הציור היה בעבורו בריחה אל עולם אופטימי וצבעוני וכל ציור היווה סוג של לידה מחדש עבורו.

לאחרונה ציוריו היו אמורים להשתתף בתערוכה בפרדס חנה, אך הקורונה דחתה את פתיחתה. "הציור הראשון היה של הבן שלי, זה פשוט הרגיע אותי", הוא נזכר. "למרות שהגוף היה מאוד חלש ועייף". 

בנוסף, רועי חזר לנגן על מספר כלים והוא משקיע חלק גדול מזמנו בשיפור טכניקת הנגינה שלו. הוא אף כותב ומלחין שירים ועובד על פרויקט מיוחד של קליפים, שבהם הוא מבצע בעצמו את רוב תפקידי הנגינה. אחת הנעימות שהיוו בעבורו השראה ומוטיבציה בתקופת הטיפולים היא "GOING HOME" של מארק נופלר ובימים האחרונים הוא הקליט לראשונה את הקליפ שבו הוא מבצע בעצמו את רוב התפקידים.

ד"ר שלומית יוסט כ"ץ מנהלת היחידה לנוירו-אונקולוגיה, מרכז דוידוף לסרטן, מרכז רופאי רבין סיפרה על המחלה: "גליובלסטומה הוא סרטן המוח הממאיר הראשוני הנפוץ והאגרסיבי ביותר במבוגרים. בארץ מאובחנים מדי שנה כ- 200 חולים. היכולת שלנו כרופאים להאריך את חיי החולים הינה מוגבלת, ותוחלת החיים הממוצעת הינה כשנה. הטיפול הסטנדטי כולל ניתוח (במטרה להסיר את הגידול במלואו אם ניתן) הקרנות וכימותרפיה".

היא הוסיפה: "לאחרונה חלה פריצת דרך בטיפול עם פיתוח של טכנולוגית אופטון העושה שימוש בשדה חשמלי בזרם מתחלף, שפוגע בתאי הסרטן בזמן חלוקת התאים. הוכח מחקרית כי טיפול זה בנוסף לטיפול הסטנדרטי מאריך את חיי החולים. אחוז החולים ששרדו 5 שנים תחת טיפול בTTF בשילוב הטיפול הסטנדרטי היה גדול ביותר מפי 2 בהשוואה לטיפול ללא אופטון. יתרה מכך, כ- 30% מהמטופלים, אשר היו על הטיפול מעל 90% מהזמן, שרדו 5 שנים, נתונים שהינם טובים בהרבה ממה שההכרנו עד כה".