מערכת הבריאות בישראל נכנסת אל הסגר השני במצב שאינו מזהיר בלשון המעטה - סף הספיקה, שממנו קיים חשש לקריסת המערכת הוא 800 מאות חולים קשה בלבד. מעבר למספר זה, בתי החולים עלולים לקרוס - ולא בגלל מחסור במכונות הנשמה, אלא מחסור בצוותים רפואיים. כיצד ניתן להקל על העומס?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במספר הזדמנויות שונות, העלה יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור פרופ' חגי לוין בפני ראשי מערכת הבריאות מספר הצעות שמטרתן למנוע קריסה של המערכת. הרעיונות כולם מתייחסים לאופן שבו ניתן לגייס כוח אדם נוסף, שמטרתו לא לטפל בחולים הקשים ובמונשמים - אלא להקל על העומס במחלקות הקורונה.

 פרופסור חגי לוין (צילום: N12)
פרופ' חגי לוין | צילום: N12
  1. גיוס של אלפי סטודנטים למקצועות הרפואה (רפואה, סיעוד, תזונה, פיזיותרפיה) באופן שיטתי, כדי להיעזר בהם בצורה מסודרת בבתי החולים.
  2. גיוס מחדש של 500 עד 1,000 רופאים שיצאו לפנסיה. הם אמנם נמצאים בקבוצת סיכון כי עברו את גיל 65, אבל הם יכולים לטפל בחולים אחרים ולא בחולי קורונה, וכך להקל על העומס הכללי בבית החולים. 
    רופאים בבית חולים (צילום: משה שי, פלאש 90, חדשות)
    רופאים בבית חולים | צילום: משה שי, פלאש 90, חדשות
  3. כ-800 רופאים מחכים בבית ולא עובדים בתקופה זו מכיוון שהם רוצים להתחיל בהתמחות - אבל אין להם תקן. במקום זאת, אפשר לגייס אותם לסיוע במחלקות הקורונה.
  4. גיוס של מאות פרמדיקים מצה"ל ומד"א, לסיוע בבתי החולים. מדובר באנשים מוכשרים אשר מכירים את תחום הרפואה ויכולים לסייע רבות.