בשיקולים שנכנסו להחלטה אם להטיל בישראל סגר פעם נוספת, אחד מהפרמטרים הבולטים היה העומס בבתי החולים ורבים העלו את החשש מהגעה למצב של "אי ספיקה" במחלקות השונות. דוגמה בולטת היא בית החולים רמב"ם שבחיפה, שם הוסבה כבר מחלקה שלישית לטובת חולי קורונה. ג'ניה בוגאוטוב, אחת האחיות האחראיות במיון הקורונה בבית החולים תיארה את המצב: "חולה יכול להתמוטט בתוך שעה - אנחנו כל הזמן בכוננות". 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"החולים הם מורכבים וקשים - הרבה יותר מורכבים ממה שאנחנו מכירים ביום-יום שלנו, ואנחנו לא יודעים מתי זה ייגמר. השחיקה היא מעבר לפינה", הדגישה בוגאוטוב, "המחלה היא בלתי צפויה, המטופלים קורסים בבת אחת. מטופל יכול לדבר ולתקשר איתך כרגיל ובתוך שעה הוא כבר מונשם ומחובר למכונות. זאת אומרת שאנחנו כל הזמן בכוננות".

ג'ניה בוגאוטוב אחות אחראית רמב"ם (צילום: החדשות 12, החדשות12)
ג'ניה בוגאוטוב, אחות במיון קורונה ברמב"ם | צילום: החדשות 12, החדשות12

בוגאוטוב סיפרה על הקושי שבתפקוד היום-יומי בתוך חליפות המגן. "המיגון לא מקל עלינו, אלא להיפך - מקשה", שיתפה, "הטיפול שלנו הוא כל פעם שעתיים ואז מתחלפים. אני יכולה להגיד שמניסיוני האישי שאחרי שעה בתוך המתחם, יכולת הריכוז שלי כבר יורדת. חם, קשה ואנחנו לא רואים בגלל האדים בחליפה - כל זה מקשה עלינו".

בבית החולים רמב"ם כבר נפתחה מחלקה שלישית במספר לחולי קורונה, שגם היא התמלאה במהירות. "נסגרה מחלקה פנימית ומחלקת טיפול נמרץ ולפני כשבוע פתחנו מחלקה שלישית של טיפול נמרץ בחולי קורונה, תוך יומיים עלינו לתפוסה מלאה". בוגאוטוב סיפרה כי המחלקה יכולה להכיל עד 14 חולי קורונה מונשמים, וגילם הממוצע נכון להיום עומד על סביב 46-47. "בגל הראשון ראינו הרבה יותר חולים מבוגרים. הפעם אנחנו דווקא רואים חולים יותר צעירים. החולה הכי צעירה שלי היא בת 24".