אצות ים הן חלק בלתי נפרד מהתפריט היפני, דרכו (ובעיקר בזכות ההצלחה של הסושי במערב) רובנו התוודענו לראשונה למרכיב הזה. סביר להניח שאתם פוגשים באצות רק כשאתם מבקשים בסושיות, בין שזה ברולים של סושי או בסלט אצות. אבל מתברר שמדובר במרכיב סופר בריא וגם סופר מגוון, שאתם יכולים בקלות לשלב גם בתפריט הביתי שלכם, כתוספת טעימה ועשירה בערכים תזונתיים - בסלט, במרק, או אפילו באורז שלכם. יפן היא אחת המדינות עם תוחלת החיים הגבוהה ביותר והתזונה של היפנים היא בהחלט משהו שכדאי ללמוד ממנו. הנה כמה סיבות להתחיל לאכול יותר אצות ים:

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מקור מעולה לוויטמינים ומינרלים

לכל סוג של אצה יש ערך תזונתי מעט שונה, אך אפשר להגיד שבאופן כללי אצות ים מכילות המון ויטמינים ומינרלים, ביניהם יוד, ברזל וסידן. בנוסף לכך, הם מקור מעולה לאומגה 3. בסוגים מסוימים של אצות יש גם כמות גדולה של ויטמין B12. בספירולינה, אצה מיקרוסקופית שגדלה גם במים מלוחים וגם במים מתוקים, יש כמות משמעותית של חלבונים המכילים את כל חומצות האמינו החיוניות לנו.

טובות לתפקוד בלוטת התריס

כאמור, אצות ים עשירות ביוד, מינרל חיוני לתפקוד בלוטת התריס. בנוסף לכך, הן גם מכילות טירוזין, חומצת אמינו החיונית גם היא לתפקוד בלוטת התריס, שאחראית על תהליכים שונים בגוף, ביניהם ייצור אנרגיה והתחדשות התאים בגוף. מחסור ביוד יכול לפגוע בייצור הורמונים על ידי בלוטת התריס – ולפיכך עלול להוביל לתסמינים לא נעימים, כמו תשישות, נפיחות בצוואר ושינויים במשקל. חשוב לציין כי מחסור ביוד אמנם יכול לפגוע בתפקוד בלוטת התריס – אך גם כמות מרובה מדי שלו יכולה לפגוע. אם אתם נוטלים תרופות מרשם לבלוטת התריס, מומלץ להיוועץ ברופא לפני שאתם משלבים אצות בתפריט היומי שלכם.

אורז עם אצות (צילום:  xuanhuongho, shutterstock)
ניתן לשלב גם במרקים וגם באורז | צילום: xuanhuongho, shutterstock

מכילות המון נוגדי חמצון

נוגדי חמצון חשובים לשמירה על תאי הגוף מפני רדיקלים חופשיים, שיכולים להוביל להתפתחות של מחלות שונות. נוגדי חמצון גם נחשבים אנטי-אייג'ינג, כיוון שהם ידועים ביכולתם לעכב תהליכי הזדקנות, כמו גם למנוע התפתחות של קמטים. אצות ים מכילות לא מעט נוגדי חמצון, ביניהם ויטמין A, ויטמין C, ויטמין E, קרוטנואידים ופלבונואידים. מחקרים רבים נעשו על הקרוטנואיד פוקוקסנטין, המצוי לרוב באצות וואקמה, ונמצא כי הוא מכיל פי 13 יותר נוגדי חמצון מוויטמין E. אמנם פוקוקסנטין לא תמיד נספג טוב בגוף, אך צריכתו לצד מאכל שמכיל שומן יכול לעזור לו להיספג טוב יותר.

עוד ב-mako בריאות:
>> ייתכן שברזיל הצליחה להגיע לחסינות עדר
>> נכון או לא נכון? בדקנו 10 מיתוסים על תזונה
>> מחקר: בשבועיים הקרובים נגיע לשיא – ואז ירידה

משפרות את העיכול

אצות ים מכילות לא מעט סיבים תזונתיים, שמהווים חלק חשוב בתהליך העיכול. בנוסף לכך, הן מכילות רב-סוכרים שתורמות לאוכלוסיית החיידקים הידידותיים במעי.

אצות ים (צילום:  successo images, shutterstock)
עשירות בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון | צילום: successo images, shutterstock

טובות לבריאות העור

המינרלים שבאצות ים עוזרים לשמור על הלחות בעור ולהפחית סימנים של הזדקנות. כאמור, גם נוגדי החמצון באצות תורמים למניעת קמטים ושומרים על תאי הגוף – ביניהם תאי העור. ישנם מחקרים שהראו כי הקולגן שמצוי באצות ים הוא מקור מעולה לחומצה היאלורונית, שחשובה לשמירה על לחות העור, מניעת יובש ועוזרת לשמור על עור זוהר ובריא לאורך זמן.

יכולות לעזור לירידה במשקל

אצות ים הן בעלות ערך קלורי נמוך – והן מכילות סיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע לאורך זמן ולעיכול יעיל יותר. כך שאם תוסיפו אצות לארוחה שלכם, רוב הסיכויים שלא תהיו רעבים בין ארוחות וגם לא תחפשו אחר נשנושים לא בריאים. בכך הן יכולות לתרום לירידה במשקל וגם לשמירה על המשקל.

קערת סושי עם אצות (צילום:  Rasulov, shutterstock)
תורמות גם לשמירה על המשקל | צילום: Rasulov, shutterstock

מפחיתות סיכון לסוכרת מסוג 2

לפי מחקרים שנעשו בעבר, פוקוקסנטין, אותו קרוטנואיד רב-עצמה יכול גם לעזור להפחית את רמת הסוכר בדם ובכך להפחית גם את הסיכון לסוכרת מסוג 2.