לאור העלייה במספר אנשי הצוות הרפואי שנכנסו לבידוד, הרופאים קוראים למשרד הבריאות: "ספקו לנו ציוד מגן מתאים". במכתב שנשלח למנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור חזי לוי, דורשים הרופאים להגדיל את הציוד המגן בעקבות העלייה בנתוני ההדבקה של הצוותים. עוד קוראים הרופאים להיערך ל"רכש מאסיבי של מסכות N95", אשר לדבריהם קיים בהן מחסור. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתוך עשרה ימים, זינק משמעותית מספר אנשי הצוות הרפואי שנמצאים בבידוד שעמד על 1,200. הבוקר (ראשון), על פי נתוני משרד הבריאות, הנתון הגיע ל-2,741. מתוכם, 758 הם אחים ואחיות, 422 רופאים ורופאות ו-1,561 מועסקים במקצועות אחרים (עובדים פרא-רפואיים, עובדי תחזוקה ומנהלה ועוד).

בין היתר נכתב בפניית ארגון הרופאים: "לאור העובדה שאנשי הצוות הרפואיים עובדים בסביבה 'עתירת קורונה' אבקשך לשקול להרחיב את השימוש במסכות N95, בוודאי לאוכלוסיות בסיכון מקרב אנשי הצוותים הרפואיים כמו גיל מבוגר ומחלות רקע". המכתב נשלח בין היתר לד"ר ארז און, ראש חטיבת המרכזים הרפואיים הממשלתיים של משרד הבריאות. 

ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה, מנהל היחידה לנוירוכירוגיה ילדים בשיבא וסגן יו"ר ההסתדרות הרפואית, אמר ל-N12: "אנו ממשיכים ללמוד את נגיף הקורונה ומידע מצטבר כל העת ומחייב הערכת מצב מחודשת כל הזמן. החשש שהביעו מדענים בעולם שהנגיף מתפשט גם באוויר ולא רק בצורה טיפתית מחייב בחינה מחודשת של מיגון הצוותים הרפואיים".

מסכת N95 (איור: 123RF‏)
רופאים מתריעים על מחסור במסכות N95 | איור: 123RF‏

ד"ר פלדמן הדגיש: "הצוותים המטפלים בחולי קורונה ממוגנים היטב, אך יש לבחון את הצורך בשדרוג מיגונם של שאר הצוותים המגיעים מדי יום לסביבה 'רוויית קורונה' כמו בתי החולים. יש לזכור שרבים מהרופאות והרופאים מבוגרים, חלקם עם מחלות רקע, ועל כן בחינה זו מתבקשת". 

משרד הבריאות עדכן כי אתמול התגלו 1,148 חולים מאומתים חדשים, והתקבלו 19,072 תוצאות בדיקות. על פי הנתונים, כיום יש 18,940 חולים פעילים ו-141 חולים שמצבם מוגדר קשה, מתוכם 48 מונשמים. 358 נפטרו במצטבר מפרוץ המגפה.

דוח של אגף המודיעין שהתפרסם הבוקר הציג עלייה משמעותית בשיעור הבדיקות הקורונה החיוביות, שעומד כעת על 6.5% מסך הבדיקות. לפי ניתוח אמ"ן, המתבסס על נתוני משרד הבריאות, בתחילת החודש שיעור הבדיקות החיוביות עמד על 4%, ובימים האחרונים נע סביב ה-5%.

לקריאת הדוח המלא לחצו כאן

ירושלים, בית שמש, ביתר עלית, לוד, רמלה וקריית מלאכי מוגדרות לפי אמ"ן כערים שדורשות טיפול ייעודי. בבני ברק ובכסיפה ממליצים על תגבור ההסברה, בדיקות ואכיפת בידוד. בתל אביב, קריית אתא ובאקה אל גרביה נדרשת הגדלה של מספר הבדיקות.