הנתונים המדאיגים: בפני השרים הוצג היום (חמישי) דוח חדש של חוקרי קורונה מהאוניברסיטה העברית בו הם מזהירים כי צפויה עלייה משמעותית בתמותה עם העלייה בקצב התחלואה. לדברי החוקרים - העלייה החדה בכמות הנדבקים מצביעה על יציאה מיציבות הסיכון הנוכחי מחייב פעולה נמרצת.

לקריאת הנתונים שהוצגו בקבינט

חוקרי האוניברסיטה העברית הציגו את המידע שצברו לפיו ההתייצבות הסתיימה וב-9 הימים הקרובים צפויה האצה במספר החולים הקשים. בתרחיש אותו הם הציגו "יהיו 600 חולים במצב קשה בעוד שבועיים. התחזית קדימה – סיכון משמעותי להתדרדרות מהירה", הם מציינים.

עוד נכתב בדו"ח כי קצב הגידול של מאושפזים במצב בינוני או קשה מושפע מצעדי מנע והנחיות - בעיכוב של בין 10 ל-12 ימים מרגע שהתקבלו. הנתונים מלמדים על התאמה גבוהה בין הגבלות התקהלות לירידה במספר החולים הללו.

רק לפני כחודש פרסם אותו צוות חוקרים תחזית הרבה יותר אופטימית, כנראה בגלל הצעדים שננקטו בזמנו לבלימת המגפה ובראשם איסור ההתקהלויות. אלא שכעת מקדם ההכפלה החדש מעלה את החשש מפני הגעה למצב של אי ספיקה בבתי החולים. "בתרחיש המחמיר, לא ניתן יהיה למנוע פריצה של סף הספיקה שהוגדר בעבר", נכתב בדוח, "יש להיערך להתממשות מהירה של התרחיש המחמיר. הסיכון הנוכחי מחייב פעולה נמרצת".

על המסמך חתומים פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' דורון גזית, ד"ר מיכאל אסף ופרופ' נדב כץ ממכון רקח לפיזיקה יחד עם פרופ' רונית קלדרון-מרגלית ופרופ' רן נירפז מבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית באוניברסיטה העברית בירושלים ומבית חולים הדסה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מדו"ח הפטירות מנגיף הקורונה שפרסם הבוקר משרד הבריאות עולה כי 970 בני אדם נפטרו מהמחלה בישראל מאז פרוץ המגיפה. הצעיר ביותר שנפטר מהנגיף בישראל היה בן 19 מחולון והמבוגרת שבהן היא אישה בת 102 מנתניה