הממונה על ההתמודדות עם נגיף הקורונה, פרופסור רוני גמזו, תקף היום (חמישי) בחריפות את המערכת הפוליטית ואמר כי לא פעם שקל לעזוב את תפקידו. מאז מונה לתפקיד הוא מצא את עצמו, לא פעם אחת, תחת מתקפות של פוליטיקאים ושרים בממשלה. בכירים במערכת הבריאות, שמקורבים לפרופסור גמזו ומצויים איתו בקשר שוחחו היום עם N12 וביקרו בחריפות את התנהלות נבחרי הציבור. חבר בצוות הטיפול במגיפה במשרד הבריאות אמר: "ייטב אם הפוליטיקאים לא יתערבו בניהול המגיפה ויאפשרו לפרופסור גמזו לעבוד".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"כמו כן ייטב עם פרופסור גמזו יקשיב לגורמים המקצועיים הנמצאים מסביבו", הוסיף. "כרגע בסיטואציה הנוכחית חייבים מישהו אחד שיתכלל את האירוע ואסור להחליפו באמצע הדרך. זה יהיה רע מאוד אם הוא יתפטר. גם אם התכניות שלו אינן מושלמות ואין הסכמה גורפת עליהן - נכון שיהיה גורם אחד שמוביל את האירוע. האינטרס של המדינה כעת הוא שפרופ' גמזו יישאר בתפקידו".

פרופ' צביקה רם, ראש המערך הנוירוכירורגי באיכילוב אמר: "גמזו הוא אחד האנשים המוכשרים ביותר וחדורי מטרה שיש היום בישראל. כשהוא מקבל החלטה, הוא הולך איתה עד הסוף. מדובר באדם אמין, מקצועי ומהמוכשרים שאני מכיר, עם יכולות אנליטיות וביצועיות פנומנליות, שאינו מושפע משיקולים זרים. נתנו לפרופ' גמזו תפקיד מסוים, הוא עושה את מה שעליו לעשות ואין בי טיפה של ספק שהחלטותיו ראויות ומקצועיות".

מיקי זוהר מודאג (צילום: יונתן זינדל פלאש 90, פלאש/90 )
יו"ר הקואליציה סתר את טיסות הפרויקטור: "הטיסות לאומן יקרו" | צילום: יונתן זינדל פלאש 90, פלאש/90

בכיר במשרד הבריאות המקורב לפרופ' רוני גמזו אמר: "אילו הייתי במקומו של פרופ' גמזו הייתי מתפטר. הוא לקח על עצמך תפקיד דרמטי ומונעים ממנו את הכלים הבסיסיים כדי לעבוד. הקורונה הפכה להיות יותר מדי פוליטית ומעט מדי מקצועית. לו הייתי במקומו, הייתי מניח את המפתחות. פרופ' גמזו איש מקצוע מדהים ויוצא דופן שהפגין מנהיגות ובתוך כך דרך על יבלות הפוליטיקאים שבתגובה פועלים בחסרי סנטימנטים ופועלים בכפיות טובה".

ד"ר עדי ניב-יגודה, מומחה למדיניות בריאות אומר: "סאגת טיסות החסידים לאומן חושפת את נקודת התורפה בהתמודדות של ישראל עם מגפת הקורונה ומדוע אנחנו נכשלים: זו פשוט פוליטיזציה מסוכנת של בריאות הציבור. הפוליטיקאים שוקלים שיקולים פוליטיים צרים ומסכנים את בריאות הציבור בישראל. המתקפה על פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו, כמו גם הניסיון להגביל את צעדיו, זה פשוט ביטוי לכישלון מנהיגותי של הפוליטיקאים - הם מנסים לספק את הרצונות המיידים מבלי להפנים את ההשלכות ופוטנציאל הפגיעה בציבור".

שר הבריאות יעקב ליצמן חולה בקורונה (עיבוד: פיטוסי , פלאש/90 )
ליצמן דרש את התפטרותו של פרופ' גמזו | עיבוד: פיטוסי , פלאש/90

לדבריו של ד"ר ניב-יגודה הביקורת מפי חברי כנסת על פרופ' גמזו אינה עניינית: "נראה שחלק מהסיבות לכך שפרופ' גמזו מושך אליו אש הן השאיפות הפוליטיות שהוא הצהיר עליהן עוד לפני המינוי ובמידה מסוימת הן מקבלות ביטוי בהתנהלות התקשורתית שלו במסגרת הטיפול בקורונה. ייתכן שהפוליטיקאים החלו לזהות שהוא מהווה סיכון עבורם בזירה הציבורית-פוליטית".

פרופ' יהודה אדלר דיקאן הפקולטה למדעי הבריאות במרכז האקדמי למשפט ועסקים ויו"ר האיגוד הקרדיולוגי האירופאי למחלות קרום הלב התייחס לדברים: "נראה שהממשלה ומשרד הבריאות שוכחים שפרופ' גמזו רופא ומנהל מוכשר ביותר הוא האדם החמישי שלו הוצא התפקיד הכל-כך מורכב הזה והיחיד שהסכים לקחת על עצמו את האחריות מתוך אמונה אמיתית שניתן לטפל בווירוס וזה בדיוק מה שהם צריכים לאפשר לו לעשות. בלי פוליטיקה ובלי שיקולים זרים, לאפשר לו לטפל באירוע הרפואי אחרת נמצא את עצמנו בלי פרויקטור ובלי יכולת לתכלל את האירוע ולהוריד את נתוני התחלואה".