בממשלה כבר לא מסתירים את העובדה שהסגר הנוכחי, על צורותיו השונות, יימשך יותר משבועיים. ראש הממשלה נתניהו מעריך שהסגר יימשך כחודש ימים. גם שר הבריאות אישר הבוקר שיהיה צורך בלפחות שבוע יותר. בממשלה סימנו הפעם מטרות ברורות יותר, לקראת ישיבת קבינט הקורונה מחר: אחוז הבדיקות חיוביות צריך לעמוד על 5-3%, ומספר המאומתים ביום צריך להגיע לסביבות ה-500.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

היעד שהציבה הממשלה תואם את היעד עליו הצהיר ארגון הבריאות העולמי. בישראל היום יש כ-15% מאומתים מתוך סך הבדיקות, מה שממחיש בבירור שהורדת התחלואה עשויה לקחת זמן רב.

התחנה הבאה אליה מביטים שרי הממשלה היא 11.10, אז מסתיים הסגר כפי שאישרה הממשלה עד כה. ייתכן שבתאריך הזה תהיינה הקלות מסוימות, אבל הן תהיינה מינוריות וככל הנראה יתמקדו בתחום מקומות העבודה והתעסוקה.

שוטר במחסום שהוצב באיילון בזמן הסגר (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
לא יעיל בהגבלת תנועה, הסגר בישראל | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

יש לחץ גדול לפתוח את גני הילדים, בגילאי 3-0, אחרי חופשת סוכות. הנושא נשקל, אך מרבית הקולות בממשלה ובגורמי המקצוע סבורים שצריך לחכות שבועיים נוספים. צריך לזכור שהעלייה הגדולה בתחלואה התרחשה בחודש שבו נפתחו מערכות החינוך במגזר החרדי ובמגזר הכללי.

חוקרים: לסגר השפעה נמוכה על הקטנת התנועה והיציאה מהבית

דוח חדש שבחן את יעילות צעדי הסגר בימי ראש השנה ואחריו, מגלה כי ההגבלות הביאו לירידה מתונה בלבד בתנועה במשק לעומת תחילת ספטמבר, בייחוד במגזר החרדי והערבי. החוקרים בדקו את התנועתיות במשק ושיעור המתרחקים מהבית, וגילו, כי בחברה הערבית חלה ירידה של 14% בלבד ביומיים שלאחר ראש השנה. בחברה החרדית חלה ירידה של 31% ביממה שלאחר צום גדליה, ובמגזר הכללי חלה ירידה של 25% בתנועה.

לקריאת הדוח המלא, לחצו כאן

בימי ראש השנה עצמם הירידה בתנועה במשק הייתה משמעותית יותר והתרכזה בעיקר בחברה החרדית ובמגזר הכללי, זאת ככל הנראה בשל דפוסי השימוש בסלולרי בחג ולא רק כתוצאה מההנחיות.

כותבי הדוח סיכמו: "התמונה העולה מן הנתונים, מלמדת כי לסגר הנוכחי השפעה מתונה בהקטנת התנועה במרחק מהבית בקרב האוכלוסייה בכלל ובציבור הערבי בפרט. חרף זאת, בהשוואה לנתונים שנצפו לאחר מגבלת ”100 המטרים“ מחודש אפריל, הידוק הסגר לא צפוי להפחית את התנועתיות באופן דרסטי".

דוח אמ"ן: יותר מתים בישראל מאשר בארה"ב ביחס לאוכלוסייה

אגף המודיעין של צה"ל, בדוח תמונת המצב היומית של המאבק בקורונה בישראל, הודיע כי ישראל עברה אמש אפילו את ארצות הברית במספר המתים מקורונה ביחס לאוכלוסייה. בדוח אמ"ן נמסרה אזהרה ברורה לגבי היקף התחלואה והעלייה הדרמטית במספר החולים קשה שמאושפזים בבתי החולים: "חלק מבתי החולים מתקרבים אל סף הספיקה שלהם".

בדוח הובהר כי מספר החולים החדשים ומספר הבדיקות הנמוך ביממה האחרונה, נובע מהירידה הניכרת בביקוש לבדיקות בסוף השבוע וביום הכיפורים. "מספר החולים במצב קשה כתוצאה מנגיף הקורונה, ממשיך לעלות באופן תלול - עלייה של כ-70% בחודש האחרון ויותר מפי 10 בשלושת החודשים האחרונים", נכתב. "על פי הגידול לאחרונה במקרי ההדבקה החדשים, ובפרט המשך העלייה במקרי ההדבקה בקרב בני 60 ומעלה, נראה כי הוא צפוי להמשיך לגדול משמעותית בתקופה הקרובה".

השתתפה בהכנת הכתבה: ענבר טויזר.