חדשות טובות וחדשות רעות: סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי בבנק השוויצרי לומברד אודייה מעריך שהחיסון יגיע עד סוף השנה, אבל כושר ייצור החיסון יאפשר לחסן רק מחצית מהאוכלוסייה עד סוף 2021. "ציפיות לחיסון הן המפתח להמשך התחייה העולמית", אומר מונייה. "רק חיסון יביא להתאוששות כלכלית מלאה. עד שנוכל להגן על האוכלוסיות מפני הנגיף, עשירית מהפעילות הכלכלית העולמית, כולל ענפי התיירות, האירוח והבידור, לא תחזור למסלול הצמיחה לפני המגפה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי מונייה, "243 חיסונים נמצאים בפיתוח ועשרה בשלבי בדיקה אחרונים. לפי המועצה האמריקנית למדע ולבריאות, ברגע שניסוי מגיע לשלב האחרון הסיכוי שלו להצליח הוא בסביבות 85%. לכן, אנו מצפים לראות נתונים על תוצאות הבדיקות הטיפוליות כבר ברבעון הרביעי של השנה.

"הנחת העבודה שלנו היא שברבעון הרביעי של 2020 יהיה חיסון לעובדי בריאות ובסופו של דבר גם לקשישים, עם תפוצה רחבה יותר עד אמצע השנה הבאה לאוכלוסיות רחבות. אפילו ברגע שיהיה חיסון, עם כושר הייצור של חברות התרופות - הוא יגיע ל-8 מיליארד בשנת 2021 מה שיאפשר לחסן רק קצת יותר ממחצית אוכלוסיית העולם".

חיסון, מעבדה (אילוסטרציה:  JHDT Productions, shutterstock)
את עובדי הבריאות והקשישים נוכל לחסן כבר ב-2021 | אילוסטרציה: JHDT Productions, shutterstock

"כל עוד הנגיף מסתובב, ייתכן כמובן שהוא ישתנה למשהו יותר או פחות מסוכן. למרבה המזל, נראה שהנגיף אינו מסתגל למוטציות משמעותיות מסוכנות יותר בדומה לנגיף השפעת, דבר המצביע על כך שניתן יהיה להשיג רף יעילות גדול", המשיך מונייה.

בהקשר לתיקי השקעות אמר מנהל ההשקעות: "אנו נכנסים לתקופה הפכפכה יותר עבור משקיעים עם התגברות הידיעות על חיסונים. בכל התפתחות של חיסון פורץ דרך, אנו נגדיל את הסיכון בתיקי ההשקעות".

מי השחקניות ואיפה הן במרוץ?

J&J - בשבוע שעבר הודיעה החברה כי החלה בניסוי שלב 3 הכי גדול שנוסה עד כה לחיסון בקורונה ויכלול 60,000 מתנדבים בארה"ב, ברזיל, דרום אפריקה ומדינות נוספות. הממשל בארה"ב מעורב ישירות בניסוי הזה ומממן את חלקו.

החיסון מבוסס על חיסון האבולה שפיתחה J&J, ושבניסויים הקודמים הראה יעילות כבר במנה הראשונה. עובדה זו מקצרת משמעותית את משך הניסוי, שתוצאותיו הראשוניות צפויות לצאת בנובמבר, אבל התוצאות הרשמיות יגיעו, ככל הנראה, רק לקראת 2021.

אסטרה זנקה (AZN) - החברה נמצאת בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת אוקספורד היוקרתית, כשהחיסון כבר זכה ללמעלה ממיליארד הזמנות ברחבי העולם. החברה החלה את הניסוי שלב 3 בחודש שעבר. זה נעצר לכמה ימים לאחר שאחד החולים חלה במחלה לא ידוע, אך הניסוי שב לסדרו. החברה מצפה לקבל את התוצאות הראשוניות לקראת סוף 2020.

מודרנה (MRNA) - אחת מהחברות שהרוויחו הכי הרבה עד כה מהמשבר, למרות שעדיין אין להן מוצר ביד. המניה התנודתית, שיום אחד העלתה את שווי החברה ב-5 מיליארד דולר ויום לאחר מכן מחקה 2 מיליארד, נמצאת בשלב השלישי גם כן, אך בינתיים לא מצליחה לגייס 30 אלף מטופלים. במקרה הרע, הצפי של החברה הוא לקבל תוצאות ראשוניות עד דצמבר.

פייזר (PFE) וביונטק (BNTX) הגרמנית - נמצאות עמוק בשלב השלישי של הניסוי, כשהתוצאות הראשוניות צפויות לצאת בסוף אוקטובר השנה.

הכתבה המקורית פורסמה בביזפורטל