חברות התרופות סאנופי וריג'נרון, שערכו ניסוי בטיפול בבני אדם שנדבקרו בקורונה הודיעו על כשלון הניסוי. התרופה שנוסתה נועדה במקור לטיפול בדלקת מפרקים. התרופה Kevzara לא הביאה לשיפור מובהק במצבם של החולים, לעומת קבוצת חולים שקיבלה את הטיפול המקובל במחלה אך לא את התרופה. בנוסף, נרשמו תופעות לוודאי, כולל תופעות מטרידות במספר חולים, ביניהן קריסת מערכות. מדובר בתופעה צפויה בשלב זה של המחלה אך אצל המטופלים בתקופה זו היא התרחשה בשיעורים גבוהים מעט יותר מבקבוצת הביקורת. כמו כן נרשם לחץ דם נמוך אצל המטופלים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בניסוי השתתפו 194 חולים קשים בקורונה שהיו זקוקים להנשמה. כולם קיבלו מנה של 400 מ"ג מהתרופה. מטרת הניסוי הייתה להפחית את פעילות מערכת החיסון, אשר משתוללת בשלב האחרון של מחלת הקורונה. בשלבים האחרונים של המחלה היא גורמת בעיקר לנזק, מעבר לנזק הישיר מן הנגיף עצמו. זהו מנגנון הפעולה של כמה וכמה תרופות נוספות שנמצאות בניסויים קליניים והתקווה היא שתדענה להפחית את פעילות היתר של מערכת החיסון בקורונה, כפי שהן עושות במחלות אחרות, אולם, נראה שיש הבדלים בפעילות מערכת החיסון במחלות בשונות ובסוג ההתערבות הנדרש כדי להפחית אותה.

קורונה בישרל (צילום:  Yossi Zeliger, פלאש/90 )
צילום: Yossi Zeliger, פלאש/90

הניסוי היה אמור לכלול משתתפים נוספים, כולל כאלה שיקבלו גם מינונים גבוהים יותר, אך הוא הופסק על בסיס התוצאות הראשונות. בניסוי קליני קטן שנערך בסין ועל בסיסו תוכנן הניסוי הנוכחי, התקבלו תוצאות טובות יותר. החום הממוצע של החולים ירד ורמות החמצן בדם עלו.

סאנופי עורכת ניסוי נוסף בתרופה מחוץ לארה"ב בפרוטוקול אחר. ועדת הבטיחות אישרה להמשיך בניסוי השני למרות כישלון הניסוי הראשון. התוצאות צפויות במהלך שלושה החודשים הקרובים.

הכתבה המקורית פורסמה בגלובס