הזינוק של הגל השני נמשך: אתמול (שלישי) אובחנו 1,320 חולי קורונה מאומתים חדשים - כך נמסר הבוקר ממשרד הבריאות. מספר החולים הפעילים עומד על 14,104. עוד ציינו במשרד כי אתמול התקבלו תוצאות של 26,603 בדיקות. 

כאוס הבדיקות, הכסף שלא הגיע והמסרים הסותרים: מחדלי ממשלת הקורונה

שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ הודיע על כניסה לבידוד, לאחר שנחשף לקרוב משפחה שנחשד כחולה. "בשל חשד לחשיפה לחולה קורונה ביום א' האחרון בשעות הערב, מתוך רצון ואחריות להימנע מסיכון בהדבקה ולאחר התייעצות עם גורמים רפואיים, החליט השר להיכנס לבידוד, עד לביצוע בדיקת קורונה וחקירה אפידימיולוגית", נמסר.

עוד הדגישו במשרד הביטחון כי "גנץ חש בטוב וימשיך לנהל את ענייני המשרד ויתר עיסוקיו הציבוריים מהבידוד". גנץ הוסיף: "אני מרגיש מעולה ומתכוון להמשיך ולעבוד כמו תמיד, רק מרחוק". בעקבות כניסתו לבידוד, יותקנו בביתו בשעות הקרובות אמצעים שיאפשרו לו למלא את תפקידו. 

 

בני גנץ, פגישת הקבינט בירושלים (צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90 )
חשד שנחשף לחולה קורונה. גנץ | צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

על פי העדכון של משרד הבריאות, 36 חולי קורונה מונשמים ומצבם של 107 חולים מוגדר קשה. פרסום הנתון מגיע שעות לאחר שבמשרד הבריאות הדפו את הטענות מבית החולים איכילוב, שלפיהן מספר החולים קשה נמוך מכפי שפורסם. 82 חולים במצב בינוני.

מספר החולים המאומתים מתחילת ההתפרצות בארץ עומד על 32,714, מתוכם 18,267 החלימו. לפחות 45 אלף ישראלים נמצאים בבידוד – כ-320 אלף היו בבידוד בחודשים האחרונים. 2,465 אנשי ונשות צוות רפואי נמצאים בבידוד, מתוכם 364 רופאים ורופאות.

מתחילת התפרצות המגפה 343 נפטרו - עלייה של מת אחד מחצות. גם מספר החולים המאושפזים עלה ועומד על 397.

בשלושת הימים האחרונים התגלו 442 חולים בירושלים, ש"מובילה" את הדירוג. במקום השני בני ברק עם 212 חולים ולאחר מכן תל אביב-יפו עם 163 חולים ואשדוד עם 112 חולים. עוד בעשיריית היישובים שבהם התגלו הכי הרבה חולים: ביתר עילית, פתח תקווה, בית שמש, רעננה, ראשון לציון ובת ים.

בחישוב שיעור הגידול – שמתחשב בגודל האוכלוסיה – בפרדסיה חל זינוק של 150% ובבית ג'ן של 125%, כשאחריהם כסרא-סמיע, נשר ומעיליא – אך יש לציין כי מדובר ביישובים קטנים ולכן הזינוק נראה משמעותי יותר. בחישוב שיעור התחלואה בפועל, למעט יישובים קטנים, ערערה שבנגב נמצאת בראש הרשימה עם 1,083 חולים ל-100 אלף איש ולאחריה תפרח עם 875 חולים ל-100,000 איש.

גם במשרד החינוך עדכנו הבוקר על מספר החולים הכולל מבין התלמידים ואנשי הצוות. 1,539 חלו עד כה, מתוך כ- 2,300,00 תלמידים ומתוך כ- 200,000 עובדי הוראה. נוסף על כך, 29,422 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי על פי הנחיות המשרד, שמורה על סגירת המוסד החינוכי במקרה של גילוי חולה מאומת ושליחת התלמידים והצוות לבידוד.

הבוקר נכנסו לתוקף הגבלות נוספות: גני האירועים והאולמות נסגרו, כך על פי המגבלות שקבעה הממשלה לבלימת תחלואת הקורונה. ההגבלה הזו מצטרפת לשורת ההגבלות שנכנסו לתוקפן אתמול ב-14:00 בצהריים, והביאו לסגירת המועדונים והברים, מופעי התרבות וכן חדרי הכושר והבריכות הציבוריות. כמו כן, מותרות התקהלויות עד 20 איש, ועד 19 אנשים יכולים להתפלל יחדיו בבתי הכנסת. בתוך כך, הלילה עודכנו מחשבי המשטרה ומהבוקר הקנס על אי חבישת מסכה עלה ל-500 שקלים. 

אמש החליטו בוועדת השרים לעניין אזור מוגבל לאשר למפקד הצבאי של אזור יהודה ושומרון להכריז על השטח המוניציפלי של העיר ביתר עילית כאזור מוגבל למשך 7 ימים. בשל ההחלטה, הכניסה לביתר עילית והיציאה ממנה יוגבלו החל מהשעה 13:00 – וכך גם התנועה והעסקים בתוך העיר.

לנוכח החשש מהתגברות התחלואה בקורונה בביתר עילית, כבר ננקטו הגבלות על התקהלות ועל מערכת החינוך בעיר. אך גורמי המקצוע במשרד הבריאות הבהירו כי במועד זה נדרשת נקיטת אמצעים משמעותיים יותר – וכך הגיעו לקביעה כי יש להכריז על העיר כשטח מוגבל.

ניר דבורי, עמית סגל, דפנה ליאל, ירון אברהם ויעל אודם השתתפו בהכנת הידיעה.