בגיל שנה נכוותה מיכל (שם בדוי), צעירה בת 25 מירושלים, באורח קשה מאוד בשתי כפות ידיה. היא נזקקה לטיפולים רבים כדי לשחזר את תפקוד כפות הידיים שנפגע מאוד ועברה סדרה של ניתוחים לשחרור מפרקי כפות הידיים. בין היתר, הושתלו בכפות ידיה שתלי עור בעובי מלא שנלקחו מאיזור המפשעה שלה.

אלא שתוצאות הטיפולים והניתוחים היו קשות לא פחות מהתאונה, ומיכל החלה לסבול מצלקות מכוערות באופן חריג, כאבים והגבלה בתנועת הידיים. בנוסף, בחלק הפנימי של כפות הידיים, במקום בו הושתל עור מהמפשעה, החלו לצמוח שערות.

"מדובר בילדה צעירה ויפה, שכל חייה נאלצת להתמודד עם כפות ידיים כואבות, מצולקות ושעירות", מספרת ל-mako קרובה של מיכל, "מעבר לכאב וההגבלה בתפקוד היום יומי, היא חיה עם פגם אסתטי מכוער ביותר שגורם לבושה יומיומית".

עו"ד יוליה שנקר (צילום: מיכל קושרוב)
צילום: מיכל קושרוב

באמצעות עורכת הדין יוליה שנקר הגישה מיכל תביעה נגד בית החולים הדסה וקופת חולים כללית בגין נזקי גוף ורשלנות רפואית ודרשה פיצויים בסך מיליון ו-300 אלף שקלים על נזק מיוחד ועד 2.5 מיליון שקלים על נזקים עתידיים. "התובעת אינה יודעת ולא יכולה לדעת מהן הנסיבות אשר גרמו לחוסר הטיפול הראוי בה וההחלטה השגויה ו/או הלא אחראית ו/או הלא זהירה לבצע השתלת עור מאזור המפשעה, שידוע כאזור שעיר", נכתב בתביעה, "בנוסף לא נערך כל דיון אמיתי או דיון אודות אפשרויות להשתלת עור ממקומות אחרים בגוף, בעלי תשעורת נמוכה או אפסית, ולא הוסבר לה אודות הסיכונים והסיבוכים האפשריים לאחר הניתוח, אם אף הוא לכשעצמו יבוצע בהצלחה, כגון האפשרות של צמיחת שיער בכפות ידיה וצלקות מכוערות וקשות שמפריעות לתפקוד היומיומי".

מקופת חולים כללית נמסר: "כתב התביעה טרם התקבל, לכשיגיע תינתן תגובה במסגרת ההליך המשפטי".

לאחר פרסום הכתבה, התקבלה התגובה הבאה מהדסה: "התביעה, העוסקת בארוע מלפני 20 שנה, לא התקבלה בבית החולים. אנו נגיב כמקובל בבית המשפט לכשתתקבל".