חוזה חדש - ליקויים ישנים: "חוזה חדש עם הציבור", הבטיח פרויקטור הקורונה החדש, בהבטחה חגיגית שנשמעה טוב ושווקה היטב על ידי הצדדים המעורבים. אלא שכרגע נראה שהחוזה עוד לא נכרת סופית ואולי אפילו נפרם יותר. סגירת חנויות המסחר בסופי שבוע עודנה מתקיימת, בני זוג שבחו"ל עדיין לא מורשים לחזור ארצה ושרי הממשלה מתנגדים בתוקף להקלות כדי לא להכניס את הציבור לאופוריה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

בראש ובראשונה, הסגר בסופי השבוע שמונע את פתיחת חנויות המסחר - נשאר על כנו. למרות שלכולם ברור שהוא איננו אפקטיבי במתכונת הנוכחית שלו, גמזו נאלץ לסגת פעמיים מביטול ההחלטה בשל שיקולים פוליטיים שנכנסו למשוואה.

בכלל, המילה "סגר", שגמזו חזר והדגיש שצריך ללכת אליו רק כמוצא אחרון, חזרה מהר מאוד לשולחן הדיונים של הממשלה תחת מסגרות מגוונות: סגר חלקי, נקודתי, בסופי שבוע או בלילות. ראש המל"ל בכלל בגישה שיש להורות על סגר מלא בשבועיים האחרונים של אוגוסט. הפער בין השקפות גמזו לשאר מקבלי ההחלטות בולט, בולט מאוד.

פרופ' רוני גמזו פרויקטור הקורונה (צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש/90 )
"הפער בין השקפות גמזו לשאר מקבלי ההחלטות בולט, בולט מאוד". פרופסור גמזו | צילום: נועם ריבקין פנטון, פלאש/90

יתרה מכך, אתמול הבהירו רה"מ והשרים לגמזו, שאין חיה כזאת רק הקלות. הוא רוצה "לשחרר ולהקל", כמו שכבר אמר בהצהרותיו לציבור. הם, מנגד, רומזים שגמזו מעביר לציבור תחושה של שאננות אל מול נתוני התחלואה.

"הפרויקטור אולי חדש - אבל הליקויים ישנים"

לכל אלה אפשר להוסיף את עניין הנראות: זה בכלל לא נראה טוב לציבור כששרים ששהו במחיצת חולי קורונה מקבלים חקירה אפידמיולוגית VIP ולא מוכנסים לבידוד, בעוד שהאזרח הפשוט, כפי שהראנו במהדורה, היה נכנס גם נכנס.

גמזו גם נתן את אישורו להכנסה ארצה של 12 אלף בחורי ישיבה, 2,000 סטודנטים ו-5,000 צעירים מפרויקטים כמו מסע ונעלה. אבל מה יגידו אזרחים ישראלים שבני הזוג שלהם בחו"ל? או כאלה ממשפחות חדשות? שוויון אין פה.  ההחלטה אגב התקבלה מעל ראשו, לא נותר לו אלא להסכים למרות שהגדיר את הנושא - "בעייתי".

ואם נסכם: הפרויקטור אולי חדש - אבל הליקויים ישנים. אולי ממחר, כשהתוכניות יהיו על השולחן באופן סופי, זה ייראה אחרת.