אחד מכול שלושה חולים קשים בקורונה הראה שיפור במצבו לאחר שטופל על ידי התרופה החדשה רמדסיביר, כך מסרו הרשויות במדינה ביום שבת. אמנם נדרש מחקר נוסף על מנת לקבוע אם השיפור נגרם בזכות התרופה או בזכות גורמים אחרים – אך יש מקום לאופטימיות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

התרופה רמדסיביר נמצאת בחזית המאבק העולמי בקורונה לאחר שהצליחה לקצר את זמן ההתאוששות של מספר מטופלים בניסוי קליני בארה"ב. בזכות ההצלחה, החליטו מספר מדינות ובכללן דרום קוריאה, להוסיף את התרופה לרשימת הטיפולים האפשריים לקורונה.

המרכז הקוריאני לשליטה ולמניעה של מחלות דיווח על תוצאותיו של ניסוי שנערך בקבוצה של 27 מטופלים מבתי חולים שונים. במהלך הניסוי טופלו החולים באמצעות רמדסיביר ומצבם הבריאותי של 9 מתוכם השתפר. מצבם של 15 הנבדקים האחרים בניסוי לא השתנה, ומצבם של 3 אף החמיר.

התוצאות של הניסוי בקבוצת החולים עדיין לא הושוו לקבוצת הבקרה (קבוצת נבדקים שלא קיבלה את התרופה) ויש להמשיך ולחקור על מנת לקבוע בוודאות את השפעותיה של רמדסיביר על המטופלים.

קורונה בישרל (צילום:  Yossi Zeliger, פלאש/90 )
צילום: Yossi Zeliger, פלאש/90

בתחילת חודש יולי דווח כי גורמים רשמיים במשרד הבריאות האמריקני רכשו את כל מלאי תרופת הרמדיסיביר הזמין לחודש יולי ו-90% מהמלאי הזמין לאוגוסט וספטמבר. זאת לאחר שבמספר ניסויים שנערכו במדינה, תקופת הסימפטומים של חולי קורונה שטופלו באמצעות התרופה התקצרה מ-15 ימים ל-11 ימים.

למרות הצלחותיה הרבות בניסויים הקליניים ברחבי העולם, כבר כשעלתה התרופה לכותרות הבהירו מומחים כי היא מפחית רק במעט את אחוזי התמותה מקורונה. כלומר, טיפול ברמדסיביר יכול לקצר את משך ההחלמה, אך לא בטוח שיציל חולים קשים ממוות. עם זאת, בתחילה גם נטען כי התרופה אינה מסייעת לחולים קשים, אלא רק לחולים שמצבם קל, וכעת הניסוי בדרום קוריאה עשוי להוכיח אחרת.