המבודדים והפגיעה הכלכלית: בגל הראשון של הקורונה, כשרוב המשק היה סגור, נרשמו הפסדים כלכליים בגובה של מיליארדי שקלים בשבוע. עכשיו, כשהמשק ברובו פתוח, נראה היה שהמצב ישתפר. אך עם זאת, העלייה בתחלואה ומאות אלפי המבודדים הביאו למאות אלפי ימי עבודה אבודים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

איכוני השב"כ שאושרו לאחרונה הביאו לעלייה משמעותית במספר הישראלים שנדרשים לבידוד, דבר שפוגע מאוד במשק. יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ צבי האוזר ביקש משב"כ את הנתונים ואחרי ניתוח שלהם גילה שבחודש יולי ישהו 350-400 אלף ישראלים בבידוד. מחישוב של כלל הנתונים עולה תמונה מדאיגה של אובדן של כ-800 אלף ימי עבודה, שעולים למשק מיליארדים.

אכיפה בתקופת הקורונה (צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90 )
אכיפה בתקופת הקורונה | צילום: אבשלום ששוני, פלאש/90

במשרד הבריאות מסכימים שמדובר על נתון גבוה למדי ובמקביל ח"כ האוזר שלח מכתב לממונה על תחום הקורונה פרופ' רוני גמזו ודרש לקצר את תקופת הבידוד ל-12 ימים. על פי גורמי הרפואה הסיכוי לפתח תחלואה משמעותית בימים האחרונים לבידוד נמוך ביותר וזה לא שווה את הפגיעה הכלכלית.

במשרד הבריאות אומרים שנעשית עבודת מטה על מנת לקצר את תקופת הבידוד במיוחד למבודדים שלא פיתחו סימפטומים.

על פי ההנחיות החדשות של משרד הבריאות, נשאים ללא סימפטומים לא צריכים להציג שתי בדיקות קורונה שליליות לפני היציאה מבידוד. ההקלה על תקופת הבידוד יצרה במקביל גם אי בהירות. אותם נשאים שיצאו מבידוד מגיעים לא אחת לבתי החולים לטובת בדיקות שונות, שם הם עוברים בדיקה קורונה ומאשפזים אותם במחלקות המיועדות לנשאי הנגיף.