פרסום ראשון: לפני כשבוע, משרד הבריאות פרסם הנחיות חדשות ודרמטיות במיוחד: אחרי 10 עד 13 יום בבידוד – חולי ונשאי קורונה יוכלו לחזור לשגרה, ללא צורך בשתי בדיקות עם תוצאה שלילית, כפי שהיה עד כה. המדיניות החדשה מבוססת על הערכה של ארגון הבריאות העולמי, שלפיה אחרי פרק זמן כזה – לא ניתן להדביק, גם אם החולה או הנשא עדיין חיובי במעבדה. ישראל בחרה להאמין לתיאוריה הזו, אבל נראה שגופים רבים עדיין חוששים – ולא מוכנים להחזיר לעבודה מחלימים כאלה, בהתבסס על הקריטריונים החדשים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

עד לאחרונה, כאמור, חולה או נשא של הנגיף לא יכל לצאת מבידוד ולחזור לשגרת חייו עד אשר קיבל שתי תוצאות שליליות של בדיקת קורונה. אך מאז משרד הבריאות החליט על מדיניות מקלה, ולאפשר לקופות החולים לתת "אישור החלמה" גם ללא בדיקה – מעסיקים רבים חוששים מהחזרתם של המחלימים לשגרת העבודה.

מדובר בגופים גדולים וחשובים במדינה, שלא מוכנים להאמין שאותם עובדים באמת בריאים. רכבת ישראל, שב"ס, חברת החשמל ואפילו חלק מבתי החולים -  כולם לא מקבלים בחזרה את העובדים שנדבקו בנגיף, שהו בבידוד וזכו לאישור מקופת החולים שלהם כי החלימו.

קורונה בישראל (צילום: דוד כהן, פלאש/90 )
מדיניות היציאה מבידוד ללא בדיקות שליליות - יצרה כאוס במשק | צילום: דוד כהן, פלאש/90

אותם המחלימים שקיבלו אישור רשמי מקופת החולים שלהם, פונים ומבקשים בדיקת קורונה – אך אינם זכאים לה, על פי הנהלים החדשים. מקומות עבודה רבים מסרבים להחזיר את העובדים שחלו ללא בדיקת קורונה שלילית כאסמכתא – אך, כאמור, העובדים לא יכולים להשיג אותה כעת.

בעקבות ההנחיות החדשות – למעלה מ-10,000 חולים ונשאים שוחררו מבידוד. זאת על אף שאם תיעשה לרבים מהם בדיקת קורונה, הם יצאו חיוביים. מאז התפרצות המגפה, כל אדם שנדבק, לא יכל לצאת מבידוד עד שלא התקבלו 2 תוצאות שליליות בבדיקת קורונה להימצאות הנגיף בגופו. אך על פי ארגון הבריאות העולמי, אחרי פרק זמן של בין 10 ל-13 ימים מרגע האבחנה – לא ניתן להדביק, גם אם החולה יהיה חיובי במעבדה