מתקפה מכל כיוון על גמזו - ועל תוכנית הרמזור: חודש חלף מאז נכנס פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו לתפקידו - ומאז הוא לא זוכה לעדנה. אם בימים הראשונים האווירה הייתה של "יחד" ו"כולנו מאחוריך", בתקופה האחרונה הפרויקטור מותקף מכל עבר - על ידי חרדים שזועמים עליו וטוענים שהוא רוצה לחסל את עולם התורה, על ידי מכחישי קורונה - והחמור מכל - על ידי שרים מקבינט הקורונה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לידינו הגיעו אמירות חריפות במיוחד של שרים בקבינט הקורונה, הגוף שאמור לקבל את ההחלטות המכריעות במלחמה בנגיף לצדו של פרויקטור הקורונה שמונה במיוחד לתפקיד כדי לסייע במאבק בנתוני התחלואה המשתוללים. 

"גמזו ניצל את השבועות האחרונים להעצמה תקשורתית של עצמו", אומרים שרים בקבינט הקורונה, "הוא מבין היום שאין לו פתרונות וברור שבחורף המצב יהיה גרוע יותר. לכן הוא מחפש אקזיט, והוא בטח ייצא לציבור ויגיד שלא נתנו לו לעבוד. זה לא נכון, בסוף כל החלטה שהוא רצה להעביר – אפשרנו לו. הוא מכין קרקע לאקזיט שייתן לו משקל ציבורי שבסוף הוא יתרגם לפעילות פוליטית. בין לבין הוא מתמרן אותנו ואת ראש הממשלה". 

וכיצד מגיב גמזו לביקורות הקשות הללו? הוא שומע את הביקורת - וכמעט בז לה. המסר שלו ברור: "תוקפים אותי מכל עבר משיקולים פוליטיים, אני לא מתכוון להתפטר". אלא שמתברר שגמזו כאן כדי להישאר רק עד 1 בנובמבר - הוא סיכם מראש עם ראש הממשלה נתניהו שהוא יאייש את התפקיד לשלושה חודשים בלבד ולמקורביו הוא אומר שזקוקים לו בבית החולים איכילוב, שם הוא משמש כמנכ"ל. 

ואם המתקפות הללו לא מספיקות - אז הטלפון של גמזו מופצץ לאחרונה בהודעות ושיחות טלפון שהוא מקבל בשעות הלילה המאוחרות. כותבים לו שהוא רוצה "לחסל את עולם התורה והישיבות" ורוצה "להשפיל את החרדים" - וכל זאת בגלל שהכליל ערים חרדיות לרשימת הערים האדומות. הוא מקבל הודעות גם מאנשים שהם 'מכחישי קורונה' שטוענים שהוא ממציא מגפה ושהוא למעשה "שליח של נתניהו".

רק 8-11 ערים יוכנסו לסגר, אבל האם גם גמזו עצמו מפקפק בתוכנית שלו? 

ולביקורות על גמזו עצמו, מצטרפות גם ביקורות על תוכנית הדגל שלו - "תוכנית הרמזור" שאושרה השבוע בקבינט הקורונה, ושאמורה לצאת לדרך בשבוע הבא. בצוות המייעץ לגמזו וגם בקרב קבינט הקורונה, קיימת תמימות דעים לפיה תוכנית הרמזור לא תוריד את נתוני התחלואה - וכי מי שתולה בה תקוות, כנראה מפספס. 

אכיפת ההגבלות החדשות (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
הסגרים על הערים האדומות לא באמת יעזרו? | צילום: פיטוסי , פלאש/90

לדבריהם, מדובר במודל שליטה בתחלואה, לא להורדתה. כלל הגורמים המעורבים אומרים שזה ברור שבקצה יש סגר כללי וכי אם היעד של הממשלה הוא להוריד את כמות הנדבקים היומית למאות נדבקים - סגר הוא האמצעי היעיל ביותר לכך. כרגע הממשלה לא הגדירה זאת כיעד, אך היא עשויה בהחלט לעשות זאת. 

אלא שגם פרופ' גמזו עצמו לא בטוח לגמרי בתוכנית שהגיש. בשיחות עם מקורביו הוא אומר שהוא לא בטוח שהמודל שלו עצמו עם הסגרים הנקודתיים על ערים אדומות ויישובים אדומים יוריד את התחלואה. עם זאת, יש לו עוד תקווה בכך - ולכן הוא בחר לבחור ליישם את תוכניתו ולא ללכת לסגר. 

גמזו צפוי להביא בתחילת השבוע את הרשימה הסופית של הערים שעליהם יוחל סגר, ומדובר על 8-11 ערים שההתרפצות בהן גבוהה ולא על כ-30 יישובים שסומנו כאדומים. הסגר בערים הללו יכלול מגבלת כניסה ויציאה, הגבלת תנועה של 500 מטר, את סגירת מערכת החינוך למעט החינוך המיוחד והגנים וסגירת העסקים והמסחר.